Ako ste u potrazi za desertom kojim ćete se zasladiti u ove kišne jesenske dane, knedle sa šljivama u čaši odličan su prijedlog za vas. Okusom vrlo slične tradicionalnom receptu, a opet moderne i posebne na svoj način - ovakav tip 'knedli' zasigurno ćete obožavati. 

Sastojci:

  • 700 g šljiva s košticama (+1 dcl vode)
  • 150 g datulja
  • 2 dcl mlijeka
  • 5 dcl vode
  • 5 žlica sitnih zobenih pahuljica
  • 1 vrečica vanili pudinga
  • 2 žlice kokos šećera i prstohvat soli
  • 3 žlice lanenih sjemenki
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 1,5 žlica kokosov šećera
  • 1 puna žlica cimeta
  • maslac

Recept:

  • Prvi sloj: Šljive očistiti i prerezati ih na 4 dijela, dodati nasjeckane datulje i kuhati na laganoj vatri oko 15-ak min (po želji ih možete proći štapnim mikserom)
  • Drugi sloj: Staviti vodu na vatru. U 2 dcl mlijeka umiješati vrećicu prah pudinga, kokosov šećer i prstohvat soli. Kada voda provrije, ubaciti razmućeni puding, smanjiti vatru i dodati sitne zobene. Kuhati do teksture malo gušće kaše. Stajanjem će se još stegnuti. 
  • Treći sloj: Sjemenke i zobene samljeti u elektičnom mlincu za kavu. Blago zagrijati maslac u tavi i pomiješati sjemenke, pahuljice, kokosov šećer i cimet.
  • U čašu slagati slojeve po želji.