Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vikend-horoskop: Što se ovo događa?

Kakav će biti kraj ovoga teškoga, kompliciranog tjedna s brojnim izazovima, otkriva nam astrolog Gregory Scott...

 žena, tjedni horoskop Izvor: Shutterstock

Ne pokušavajte isključiti osjećaje, osjećajte sve što se događa

"Postoji uistinu mnogo prostora da rastete kao osoba  i da svoju vezu počnete razumijevati mnogo bolje, no ovo nije lak tjedan", ističe. U petak, 16. ožujka Mjesec i Neptun u Ribama bit će u konjunkciji. "Neptun je vodeni planet, vlada Ribama, stoga je u tom znaku vrlo sretan", objašnjava astrolog. Zbog naglašenog elementa vode emocije će biti duboke.

Mjesec i Neptun u sekstilu su s Plutonom u Jarcu, planetom transformacije i promjene, pa će to donijeti snažne emocije i njihove velike oscilacije. Njihov trigon s Jupiterom u Škorpionu pak govori da sreća dolazi posredovanjem emocija. U petak ćete biti uronjeni u more emocija, koje će vas udariti poput vala, oko vas će se događati toliko toga vezanog uz osjećaje da taj dan prioritet trebate dati sebi i pokušati dokučiti što to osjećate.

Toliko emocionalne energije mnogi neće moći podnijeti te će se pokušati "isključiti", primjerice alkoholom, kako bi izbjegli suočavanje s njom. A zapravo u takvoj situaciji treba ostati "prisutan" i steći vrijedne uvide u svoj emocionalni život, koji će u budućnosti biti blagoslov za vaš cjelokupni život. "Ostanite u sadašnjem trenutku, ostanite sa svojim osjećajima, osjećajte", savjetuje astrolog. U petak se pripremite za mnogo osjećaja i za njihovo izmjenjivanje. Zato se u petak navečer nastojte opustiti jer će vas emocionalna plima uistinu iscijediti i umoriti.

Subotu će, osim Dana svetog Patricka, obilježiti i Mlađak u Ribama, približavanje kojega je i intenziviralo emocije prethodnoga dana. Mjesec u drugom dijelu dana prelazi u Ovna, prelazeći tako put od pasivnog i emocionalnog do energičnog i usmjerenog na budućnost i kretanje naprijed. Mars ulazi u Jarca, donoseći usmjeravanje na posao i praktične stvari.

Emocionalno iznimno složena subota

Subota je, ističe britanski astrolog, ekstremno složen dan kad je riječ o emocionalnom životu. S jedne strane postoji velika nada da ćete nešto postići krenete li u akciju, no s druge strane možete upasti u zamku samosažalijevanja ako ne uspijete ostvariti svoje želje.

Upravo zato što su emocije tako snažne i naglašene, bit ćete skloni velikim očekivanjima, skloni maštati i sanjariti o svemu onome što bi moglo biti, pa i zaletjeti se s procjenom da je netko vaša srodna duša i ljubav vašeg života. Pazite da ne pokušate "otupiti" svoje emocije, osobito ne različitim štetnim sredstvima (a na Dan sv. Patricka bit će veliko iskušenje da ih "utopite" u alkoholu), ali i da ne gradite kule u oblacima.

Zbog čega se ovo događa?

"Ravnoteža je ključ, a način da postignete emocionalnu ravnotežu jest meditacijom i drugim oblicima duhovne prakse, povezivanjem sa svojim duhovnim vodičima i anđelima. Ne pitajte samo 'Što ja osjećam', nego i 'Što mi osjećamo', 'Zbog čega se sve ovo događa'. Mlađak je početak nečega, stoga manifestirajte ono što želite u svom životu – znak Riba krasan je za manifestiranje", savjetuje G. Scott.

Zbog naglaska na energiji vode, petak i subota odlični su za sve koji se bave bilo kojim oblikom iscjeljivanja jer je imaju sposobnost kanalizirati tako da pomaže i služi drugima. Oni koji nemaju iscjeliteljske sposobnosti, mogu zapisati što žele u budućnosti – i zatim te želje otpustiti i dopustiti da se one ostvare s vremenom, a ne očekivati da se to dogodi odmah.

Zapišite što to želite – primjerice, vezano uz posao iz snova (npr. "posao iz snova je izazovan, dobro plaćen, s prilikama za putovanje, sjajnim kolegama, mogućnošću napredovanja), a na dno liste dodajte nešto u stilu "posao koji uopće ne mogu zamisliti, posao koji je izvan mojih najsmjelijih snova ili što god da svemir želi za mene". Ista je stvar i s manifestiranjem veze iz snova: zapišite što želite – Mlađak u Ribama pomoći će vam da u to unesete intenzivne emocije – no i tu ne očekujte da će se željena veza manifestirati preko noći. 

Ravnoteža između želja i nadanja

U nedjelju će Mjesec u Ovnu biti u konjunkciji s Venerom, Chironom i Merkurom. Energija se mijenja i naglasak s emocija prelazi na djelovanje i usmjerenost na budućnost. "Zbog toga je dobro zapisati manifestaciju u subotu jer ćete biti zaglavljeni u emocijama, iznimno pasivni, dok ćete u nedjelju postati vrlo aktivni te možete biti vođeni u akciju da počnete manifestirati ono što želite", savjetuje G. Scott.

Mjesec je u kvadratu sa Saturnom u Jarcu: djelovanjem ste sad u mogućnosti stvoriti i izgraditi nešto solidno u stvarnom svijetu. U nedjelju biste mogli biti i u misiji vlastitoga emocionalnog iscjeljenja. Zbog naglaska na znaku Ovna mogli biste biti i potpuno usmjereni na sebe, na ono što osjećate i ono što želite – najbolji način da izbjegnete da pretjerate u tome jest da pomognete drugim ljudima, da nađete ravnotežu između svojih želja i nadanja te služenja i pomaganja drugima, da nađete ravnotežu između sebe i ljudi koji vas okružuju.

Upravo u nedjelju imate priliku uspostaviti takvu ravnotežu, poduzeti akciju da ostvarite svoje želje i nade a da pritom ne budete previše sebični i egocentrični.

Najnovije