Tajna večera na temu povratka prirodi oduševila uzvanike

StoryGourmet Secret Dinner powered by Planet of Plants održan je u prekrasnom ambijentu zagrebačke La Grme, gdje su gosti uživali u četiri slijeda čistog hedonizma na zdrav način te u skladu s prirodom

Robert Gašpert

U bajkovitom prostoru zagrebačke La Grme u utorak 28. lipnja održana je večera StoryGourmet Chef's Secret Dinner powered by Planet of Plants koja je okupila poznate osobe, gastro blogere te influencere, ali i vjerne čitatelje najslasnijeg magazina na domaćem tržištu koji su svoju pozivnicu osvojili u nagradnom natječaju na društvenim mrežama. Uz temu povratka prirodi, kojom se StoryGourmet posebno bavio u svom proljetnom broju kroz brojne priče o održivoj gastronomiji i biodinamičkim vinima, sjajno se uklopio glavni partner večere, Planet of Plants, koji je tom prigodom proslavio i prvi rođendan svoje inovativne linije proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla.

Robert Gašpert 

Odmah po dolasku uzvanike je oduševio prostor uređen u skladu s temom večere, baš svi su hvalili dekoracije s potpisom Adela Messe. Gosti su nazdravljali pjenušcem Kutjevo Maximo Brut, prvim hrvatskim pjenušcem od graševine, koji je sve oduševio punoćom okusa. Uz ovaj odličan pjenušac sjajno su se uklopili mali zalogaji dobrodošlice - tapas s Planet of Plants namazom od konoplje, tahini paste i limuna, s roast beefom, ukiseljenim borovnicama i Rajska rajčicama, kao i veganska inačica u kojoj je meso zamijenio slasni pečeni patlidžan. Te male zalogaje, kao i sve ostale sljedove na StoryGourmet Secret Dinneru powered by Planet of Plants osmislila je sjajna mlada chefica Morana Mijač iz Catering tima Lisak. Uz piće i zalogaje dobrodošlice, goste je na početku večere oduševio I nastup mladog glazbenika Roka Vuškovića uz pratnju Tončija Sviličića.

Robert Gašpert  KOmpletan meni osmislila je chefica Morana Mijač iz Catering tima Lisak

Sjajno je bilo i hladno predjelo - lešo mišanca s infuziranim uljem koromača, poširano jaje i Planet of Plants salama, baš kao i veganska inačica - salata s ukiseljenim borovnicama, mladim špinatom, Rajska rajčicama, pečenim tofuom, miso granolom i dresingom Planet of Plants. Uz hladno predjelo odlično se sljubio Kutjevo Premium Rose, nagrađivano vino od sorti zweigelt i pino crni. Za toplo predjelo svim gostima posluženo je vegansko jelo - raviol s krumpirom i Planet of Plants mljevenim mesom u consommeu od Rajska rajčica, sa suncokretovim sjemenkama i dragoljubom uz koje se pilo vino Kutjevo Maximo Oro, vrhunska kupaža graševine i chardonnaya.

Robert Gašpert  U dekoraciju stola izvrsno su se uklopile ukusne Rajska rajčice

Robert Gašpert 

Robert Gašpert  Uz glavno jelo mogle su se kušati i tri vrste pive -  Staropramen Lager, Staropramen Dark i Praha by Staropramen

Za glavno jelo svi su dobili burger s pikantnom coleslaw salatom s domaćim vrhnjem, Planet of Plants majonezom s pečenom paprikom, čipsom od povrća i Rajska rajčicama. Vegani su jeli Planet of Plants burger, a gosti koji su se odlučili za fleksetarijansku opciju dobili su burger od crne slavonske svinje. Slasni burger izvrsno su pratila piva Staropramen - Staropramen Lager, Staropramen Dark i Praha by Staropramen. Također, uz burger je izvrsno išlo i vino Kutjevo Maximo Nero, kupaža cabernet franca, cabernet sauvignona i merlota. Za kraj gosti su mogli birati između dva veganska deserta - dulce de leche s čokoladom sa 80 % kakaa, coulisom od maline i bosiljkom te mini veganski kuglof s matchom, malinom i pistacijama.

Odlična atmosfera večere u prirodi potrajala je do kasnih večernjih sati, a dodatno ju uljepšao odabir odlične glazbe DJ-a kojeg je osigurao GoDJi Entertainment. Gosti su se na odlasku složili, StoryGourmet Chef's Secret Dinner treba uskoro ponoviti!

Dašak atmosfere s večere StoryGourmet Chef's Secret Dinner pogledajte u našoj galeriji fotografija.