ČAŠA PUNA OKUSA: Pripremite najukusniju ljetnu limunadu - s lubenicom

Recept za osvježavajuću limunadu, kao i brojne druge recepte, pronađite u Gourmet ljetnoj kuharici, najboljem izvoru inspiracije za vaš ljetni stol

Shutterstock

Limunada je osvježavajući napitak za čiju pripremu ne treba posebno iskustvo. Napitak je to koji osvježava, gasi žeđ te potiče na otkrivanje i novih kombinacija. Za pripremu osnovne limunade potreban je svježe iscijeđeni sok od nekoliko domaćih limuna, voda, šećer, kriške citrusa i nekoliko kockica leda. Dobro promiješanu i ohlađenu poslužite u čaše i uživajte. A za doživljaj više zapamtite i ukusne kombinacije za pripremu malo drugačijih limunada - za ljubitelje tropskih okusa dobrodošla je ideja da u klasičnu limunadu dodate nekoliko žlica pirea od manga ili ukoliko ste ljubitelj (bezalkoholnih) mjehurića klasičnu limunadu pomiješate s malo mineralne vode i dodate nekoliko kapi grenadine sirupa.

Donosimo vam recept za pripremu najukusnije ljetne limunade s lubenicom. Ovaj recept, kao i brojne druge, pronađite u novom izdanju, Gourmet ljetnoj kuharici, najboljem izvoru inspiracije za vaš ljetni stol.

Gourmet 

Limunada s lubenicom

(6 osoba, 15 minuta)

6 šalica lubenice narezane na kockice
4 šalice ledene vode
¾ šalice limunova soka
2/3 šalice kristal šećera
led
svježa metvica

Lubenicu stavite u blender, blendajte dok ne dobijete jednolični pire. U velikom vrču miješajte vodu, limunov sok i šećer dok se šećer ne rastopi. Umiješajte pire od lubenice. Umiješajte led i metvicu. Odmah poslužite ili držite u hladnjaku.

Gourmet ljetnu kuharicu na prodajnim mjestima potražite od 13. srpnja po cijeni od 59 kn i prepustite se ljetnom hedonizmu.
Uzmite novu najsočniju GOURMET LJETNU KUHARICU u ruke, inspirirajte se idejama koje donosi i uživajte u ljetu!

Gourmet