POTPUNO POSVEĆENI HEDONIZMU: U hotelu Manora osjećat ćete se kao kod kuće

Obiteljski hotel Manora u pitoresknom podnožju Osorćice na otoku Lošinju prava je oaza uživanja

Iva Lulić

Lošinjski arhipelag prepun je mirnih živopisnih mjesta jedinstvene ljekovite klime u čijim blagodatima možete uživati tijekom cijele godine, a jedno takvo mirno mjesto, savršeno za odmor i gastronomski užitak su Nerezine. Tamo ćete, u podnožju planine Osoršćice, samo 400 metara od mora, pronaći mali obiteljski hotel Manora gdje ćete se, tvrde njegovi vlasnici Franka i Ronald Spišić, osjećati opušteno kao kod kuće.

Kako je riječ o manjem hotelu s 40-ak soba, domaćini su u potpunosti u mogućnosti posvetiti se svim gostima i pridati veliku važnost njihovoj udobnosti. Gastronomska ponuda iznimno im je važna i jedan je od bitnijih razloga zašto im se gosti vraćaju iz godine u godinu, a za osmišljavanja kreativnih jela zadužena je vlasnica Franka. Naime, u hotelu nude polupansion s kvalitetom à la carte restorana.

Iva Lulić 

Iva Lulić  Vlasnica Franka Spišić osmislila je jedinstveni meni zbog kojega se gosti rado vraćaju u ovaj obiteljski hotel

‘Na 6000 m 2  u blizini Zadra, posjedujemo vlastiti bio uzgoj povrća u čijim proizvodima možete uživati cijelo ljeto. Svakoga dana nove gastro poslastice iz dnevnih menija zadovoljiti će i najizbirljivija nepca. Svježa riba ili posebno ukusna otočka janjetina uz vrhunska hrvatska vina pozivat će vas uvijek iznova na naš otok’, objašnjava Franka.

Osim većeg vrta u okolici Zadra, manji vrt zasadili su i iza samog hotela Manora, pa svježe voće i povrće često od zemlje do stola dijeli samo nekoliko koraka. Kako je njen otac ribar, u ponudi uvijek imaju svježu ribu, a gosti se vole s njim i zaputiti na more te sudjelovati u ribolovu. Svaki dan nude vegetarijanski, riblji i mesni meni pa gosti mogu ujutro izabrati što će jesti tijekom dana, a mogu i kombinirati ta tri menija.

Iva Lulić  Franka i Ronald Spišić, vlasnici hotela Manora

Dvije godine zaredom, u hotelu Manora na Lošinju, održao se i Sensa yoga retreat – povlačenje koje podrazumijeva kratko napuštanje stresne svakodnevice, vježbanje i naravno, uživanje u zdravoj, sezonskoj hrani. Za tu priliku, Franka Spišić osmislila je poseban vegetarijanski meni, i otkrila nam recept za zelene palačinke s tunjevinom.

U vrelim, ljetnim danima poslužite se njenim savjetima za zdrav i brz ručak, a ako još uvijek razmišljate gdje biste mogli provesti odmor, hotel Manora nudi sve što vam treba.

Iva Lulić  Palačinke punjene tunjevinom

Palačinke punjene s tunjevinom

za 2 osobe

Smjesa za palačinke:

  • 1 jaje
  • 100 ml zobenog mlijeka
  • 125 g pirovog brašna
  • malo soli
  • 300 g svježeg, zatim blanširanog usitnjenog špinata
  • Po potrebni dodati još vode ili brašna

Za nadjev:

  • Pomiješati 3-4 žlice tunjevine s malo sjeckanog mladog luka, cherry rajčica, 2-3 žlice
    blanširanog povrća po želji (npr. tikvice, paprika, mrkva...)
  • Začiniti po želji, napuniti palačinke i zarolati