BOWL-MANIA: Recept za poslasticu s Venere crnom rižom i piletinom u medu i soja umaku

Crna riža Venere Riso Scotti je sinonim za kulinarsku avanturu.

promo

Ova izvanredna sorta crne riže obara sve predrasude o riži kao jednostavnom prilogu. S bogatstvom antocijana, prirodnih antioksidansa, ova riža donosi ne samo primamljivu crnu boju svakom jelu, već i fini, orašasti okus koji čini svaki zalogaj posebnim.

Crna riža Riso Scott Venere je talijanska sorta crne riže koja je postala popularna zbog svojih jedinstvenih okusa i nutritivnih prednosti. Ovu rižu karakterizira bogatstvo antocijana- prirodne crne boje i moćnog antioksidansa, ali i bogatstvom minerala i proteina. Riso Scotti se ponosi visokom kvalitetom svojih proizvoda i pažljivim uzgojem riže, čime osigurava izvanredan okus i teksturu.
Venere crna riža odlikuje se blagim orašastim okusom i često se koristi u različitim kulinarskim receptima kako bi se dodala dubina i atraktivna boja jelima. Osim toga, ova riža ima niski glikemijski indeks i obilje vlakana, što je čini zdravijim izborom za prehranu. Riso Scotti je poznat po svojoj predanosti visokim standardima kvalitete i inovaciji u proizvodnji riže.

promo 

CHICKEN BOWL MANIA
Vrijeme pripreme 35 minuta
Sastojci:
● 600 g filea pilećih prsa Međimursko pile
● 2 pakiranja Riso Scotti Venere za poke
● 2 žlice Kikkoman sojinog umaka
● 2 žličice meda
● 1 manja brokula narezana na komadiće
● 200 g graška
● 200 g šparoga narezanih na maje komade
● ulje za pečenje piletine
● sol i papar

Tahini umak sa začinskim biljem:
● 1 žlica tahinija
● 100 g čvrstog jogurta
● 1 grančica mente
● 2 grančice lista peršina
● 1 grančica bosiljka
● 2 žličice soka od limuna
● sol i papar

Za dekoraciju:
● listovi mente
● listovi zelene salate
● sjemenke sezama
● čili po želji

1. Pomiješajte umak od soje, med i 2 žlice vode u šalici, ostavite sa strane. Piletinu prerežite uzdužno da dobijete dva tanja komada.
2. Zagrijte tavu, dodajte dvije žlice ulja i ispecite komade piletine, 4 do 5 minuta sa svake strane. Tijekom posljednje minute prženja prelijte mješavinu meda preko piletine i okrenite piletinu u tavi tako da bude ravnomjerno premazana. Začinite s malo soli i papra. Maknite s vatre. Prije slaganja zdjelica narežite piletinu na manje komade.
3. Brokulu, šparoge i grašak operite, ocijedite i skuhajte na pari.
4. Sastojke za tahini umak stavite u blender i usitnite u glatku masu.
5. Riso Scotti Venere za poke pripremite prema uputi s pakiranja.
6. Podijelite Venere rižu, brokulu, šparoge, grašak i piletinu u zdjelice. Ukrasite listovima salate i mente, prelijte tahini umak i po želji dodajte malo čilija.

Oduševite svoje nepce i obogatite svoje recepte s Venere crnom rižom Riso Scotti. Iskusite izvanrednu eleganciju okusa koju nudi ova riža i podignite svoje kulinarske kreacije na potpuno novu razinu.

Recept i fotografije kreirao Darko Debić