'Poljupci' od kruha

16 poljubaca; vrijeme pripreme: 20 min; treba odstajati 2 h; vrijeme pečenja: 30 min

· 3 veća luka · 5 češnjeva češnjaka · 2 žlice ulja · začini (kim, ružmarin, timijan) · 1 1/2 žličica soli · 6 kriški (260 g) suhog kruha · svežanj peršina · 3 - 4 dl vode

Luk i češnjak nasitno nasjeckajte. U posudi zagrijte ulje i pržite ih 10 minuta na niskoj temperaturi. Povremeno promiješajte. Pred kraj dodajte sol i začine.

Suhi kruh narežite na manje kocke i nasjeckajte peršin. U većoj posudi promiješajte sve sastojke i dodajte 2 dl vode. Rukama dobro povežite smjesu i dodajte vode ako bude potrebno, dok ne dobijete dobro povezanu gnjecavu smjesu.

Oblikujte kuglice pa ih prije pečenja dva sata ostavite na hladnome mjestu da se „stisnu“. Prebacite ih na papir za pečenje i pecite 30 minuta na 180 °C.