Astrološka prognoza za listopad: Osjećamo nalet energije koja nas potiče na promjene, ali jedan datum donosi nemir

U nastavku saznajte glavne astrološke događaje za listopad 2024. godine

Shutterstock

Kako ulazimo u listopad 2024. godine, ne možemo ne primijetiti kraj godine na horizontu. Vrijeme teži ubrzanju, a s kozmičkim nebom užurbanim tijekom ovoga mjeseca, vjerojatno ćemo osjetiti snažan zamah koji nas gura prema naprijed, piše Forever Conscious.

Kako pomrčina Sunca stiže na početku mjeseca 2. listopada, dočekani smo s novom i uzbudljivom energijom. Možda će nam se otvoriti novi put ili ćemo osjetiti da rezultati našeg napornog rada u posljednjih šest mjeseci konačno dolaze na naplatu. Ova pomrčina Sunca povezana je s pomrčinama koje smo imali u ožujku i travnju ove godine, tako da kakve god namjere bile posijane u to vrijeme, mogle bi konačno niknuti u listopadu.

Kako se bude približavao puni Mjesec u znaku Ovna 17. listopada, planetarni valovi će se pojačati, donoseći mnoštvo užurbane kozmičke aktivnosti! Bit će važno vratiti se energiji Sunca u Vagi i pokušati pronaći ravnotežu. Ne možemo sve, ne možemo biti posvuda, i što je najvažnije, ne možemo biti sve svima, pa ćemo morati odabrati ono što je zaista vrijedno našeg vremena.

Evo kakva nas energija očekuje tijekom listopada.

1. listopada - Sunce u konjunkciji s Merkurom

Merkur i Sunce se spajaju, donoseći osvjetljenje i jasnoću, jer ovo je dan moći u ciklusu Merkura. Ako ste imali bilo kakvih nesporazuma tijekom posljednjeg retrogradnog Merkura, ovo vam poravnanje može pomoći da se stvari izglade. Možda ćete uvidjeti da problemi od prošlog mjeseca počinju imati više smisla, a njihovo razrješenje bit će tako jednostavno i prirodno.

2. listopada - pomrčina Sunca u Vagi

Ova pomrčina predstavlja nove početke i obećava promjenu. Može aktivirati nove putove u našim životima i postaviti nas na novo putovanje. Ovakvu pomrčinu možemo osjetiti mjesec dana prije i mjesec dana nakon što stigne, tako da su šanse da već imamo neke naznake kakav nam je novi početak na horizontu.

9. listopada - retrogradni Jupiter

Jupiter, planet obilja i ekspanzije ulazi retrogradno u znak Blizanaca. Jupiter je upravo ušao u Blizance u svibnju, a ovo je prva retrogradnost koju smo doživjeli. Tijekom ove retrogradnosti, teme od kraja svibnja do rujna 2024. mogu se vratiti. 

11. listopada - Pluton započinje direktni hod

Pluton, planet smrti i ponovnog rođenja, izlazi iz znaka Jarca i započinje direktni hod. Dok Pluton završava svoj posljednji boravak u Jarcu za vrijeme našeg života, mogli bismo se na neki način vratiti u 2008. godinu. Možda ćemo otkriti da se teme iz ovog vremena službeno približavaju kraju, ili ćemo se konačno pomiriti s onim što se dogodilo.

Vjerojatno smo se svi od tada jako promijenili, a direktni Pluton dobro je vrijeme da proslavimo putovanje koje smo prošli. Pluton će 20. studenog ponovno ući u znak Vodenjaka, gdje će ostati do 2043. godine.

12. listopada - Sunce kvadrat Mars

Sunce u Vagi napravit će kvadrat s Marsom u Raku, donoseći nakupljanje napetosti. Ako smo se do sada osjećali preopterećeno, možda ćemo danas konačno dosegnuti svoj limit. Užarene emocije također mogu porasti, uzrokujući da se ljutimo na one oko nas. Usmjerite ovu energiju u proaktivnost i djelovanje, a tenzije će popustiti već idućeg dana.

13.-15. listopada - snažna astrološka aktivnost

  • Sunce u trigonu s Jupiterom (stvari teku, pomažu nam da se smjestimo tamo gdje trebamo biti)
  • Merkur kvadrat Pluton (duboka komunikacija i misaoni procesi su sada mogući)
  • Venera nasuprot Uranu (osjećaj raštrkanosti kada su u pitanju naši odnosi)
  • Venera u trigonu s Neptunom (osjećaj nesigurnosti kada su u pitanju naše veze)

17. listopada - puni Mjesec u Ovnu

Puni Mjesec u znaku Ovna je Supermjesec, što znači da će biti blizu planete Zemlje, a mi ćemo jako osjetiti njegove učinke. Ovo je puni Mjesec koji se temelji na akciji pa ćemo se vjerojatno osjećati nadahnuto da preuzmemo odgovornost i guramo naprijed u smjeru koji nam odgovara.

Ovaj puni Mjesec također je usko povezan s pomrčinom mladog Mjeseca u znaku Ovna koju smo imali u travnju. Možda ćemo vidjeti neke slične teme ili obrasce između ova dva događaja. Namjere koje smo postavili također bi mogle konačno doći u našu stvarnost.

17. listopada - Venera u Strijelcu

Venera se pomiče iz dubokog i introspektivnog Škorpiona na svjetliji teritorij u Strijelcu. To donosi svježu energiju koja nam može omogućiti da se osjećamo razigrano, pustolovno i kreativno! Ovo je sjajno vrijeme za provesti s prijateljima i prisjetiti se važnosti prijateljstva.

22. listopada - Sunce u Škorpionu

Sunce prelazi iz zračnog znaka Vage u vodenog i osjetljivog Škorpiona pod kojim možemo prepoznati cikluse života. Uvijek postoje tama i svjetlo, a jedno bez drugog ne može postojati.

Sezona Škorpiona je vrijeme promjena u kojem počinjemo ići prema unutra i razmišljati o tome zašto smo takvi kakvi jesmo i koji su nas postupci doveli do ove točke na našem putu. Ovo je vrlo introspektivno vrijeme u kojem možemo osjetiti potrebu da se povučemo i uđemo unutra.

22. listopada - Sunce kvadrat Pluton

Sunce u kvadratu s Plutonom može donijeti dublju svijest i natjerati nas da kopamo po slojevima koje se prije nismo usuđivali dotaknuti. Ovo je potencijalno intenzivno vrijeme, ali ono u kojem možemo postići duboke proboje i buđenja.

28. listopada - Venera kvadrat Saturn

Venera u Strijelcu će imati kvadrat sa Saturnom u Ribama. Ako smo odugovlačili s donošenjem odluke, posebno vezane uz ljubav, ovo planetarno poravnanje potiče nas da nešto poduzmemo. Bit će prisutan nemir, ali stiglo je vrijeme odluke.

30. listopada - Merkur nasuprot Uranu

Uran je viša oktava u odnosu na Merkur, tako da danas i sutra dobivamo dvostruku dozu jake energije. Dok listopad završava, naši umovi možda rade pretjerano. Merkur i Uran zajedno mogu potaknuti moždane valove i donijeti nadahnute ideje.