OVOG USKRSA ISPROBAJTE BOJANJE JAJA RIŽOM: Prirodna metoda koja daje nevjerojatne rezultate

Obojite jaja za Uskrs s rižom i uživajte u jedinstvenim dekoracijama

Profimedia

Uskršnja košara može biti pravo remek-djelo, ali često nam ponestane ideja za bojanje jaja. Najčešće se odlučujemo za tradicionalno bojanje jaja u luku, ukrašavanje travkama ili lijepljenje sličica. Postoje i brojne druge tehnike, poput ukrašavanja voskom, ali većina nas želi izbjeći dodatni nered i uštedjeti vrijeme za pripremu uskršnje trpeze.

Ako ste spadate u tu skupinu, donosimo vam super trik za bojanje jaja s rižom. Ako volite dekoracije i razne boje na uskršnjim jajima, tehnika je kao stvorena za vas. U plastičnu čašu stavite dvije žlice riže i dodajte žličicu boje u gelu za bojanje jaja. Poklopite čašu i protresite kako bi se boja rasporedila po riži. Isto ponovite i s ostalim čašama s drugim bojama. Primjerice, u jednu možete staviti crvenu boju, u drugoj plavu, u trećoj zelenu - izaberite one koje najviše volite.

Za ovu tehniku najbolje je koristiti bijela jaja. Prethodno je potrebno jaja skuhati. Ubacite jaje u čašu s rižom i bojom, poklopite čašu i lagano tresite, tako da obojena riža dotakne cijelo jaje. Kada izvadite jaje, uočit ćete predivnu točkastu dekoraciju koja je potpuno drugačija od onoga na što ste navikli.

Screenshot/TikTok 

Možete i kombinirati boje. Na primjer, jaje koje je već obojeno u žuto ubacite u čašu s rižom u plavoj boji. Ili, ubacite prvo jaje u čašu s rižom u ljubičastoj boji pa zatim isto to jaje u čašu s rižom u plavoj boji. Dobit ćete šarenu uskršnju bajku.

Ostavite jaja da se boja na njima potpuno osuši, premažite uljem i poredajte u uskršnju košaru.

Za tehniku bojanja jaja s rižom možete koristiti i plastičnu vrećicu - pogledajte u video isječku.