BAGUA MAPA: Koristite ovu Feng Shui vještinu za organizaciju doma i ostvarite uz njenu pomoć svoje namjere

Pripremite se za nadolazeće dane i posložite svoj dom prema svojim potrebama

Shutterstock

Pomislite li ikada kako vašem domu nešto nedostaje? Ona jedna stvar koja čini vaš osobni svemir posebnim, ispunjenim? Ili, upravo suprotno, tražite način za oslobođenje od suvišnog? U oba slučaja, Bagua mapa sjajno je rješenje.

Feng Shui Bagua pomoći će vam saznati kako je životni prostor povezan s različitim aspektima individualnih potreba i vašeg života te identificirati što je potrebno mijenjati. Korištenjem ove osmerostrane energetske karte prizivate akciju izražavanja i činjenja namjera vezanih uz zdravlje, intimne i ine odnose te unošenja pozitivne Chi energije. Jer, Bagua mapa drevni je instrument neograničenih implikacija koji vaš prostor dijeli na devet odvojenih područja, različitih tematika.

Središnje područje, ishodište je i temelj vašeg doma iz kojeg se distribuira energija. Svaka od ostalih osam sekcija u direktnom je odnosu sa jednim životnim područjem, a zastupljene su bojom, simbolom i brojem. Naposljetku, ova mapa vaš je vodič za razumijevanje poveznica koje dijelite s fizičkim prostorom u odnosu na osobni život.

Sekcije mape aktiviraju se unošenjem boja, elemenata i oblika koji ih obilježavaju u prostor.

Canva 

ZHEN – obitelj i novi počeci
Obilježja ove sekcije su zelena, plava boja ili njihova kombinacija i broj tri. Ovo je aktivna energija proljeća, pa se također može koristiti za poticanje novih početaka kako bi se pomoglo u pokretanju novih nastojanja. Jang drvo, biljke i stvarčice stupastog oblika ili one ekspanzivne dio su ove sekcije.

XUN – bogatstvo i obilje

Već po samom značenju, jasno je kako je kod mnogih ovo omiljeni element. Razlikuje se od Zhena jer mu pripada ljubičasta boja, a pogodan element za aktivaciju je i ametist.

TAI QI – zdravlje i preci
Ovo je središnji prostor Bague. Stoga dotiče i utječe na sva područja vašeg života. Povezano je s vašim zdravljem i općom dobrobiti. Promjene u središnjem dijelu vašeg doma mogu imati snažan utjecaj. Boje su zemljane, žuta, narančasta i smeđa. Broj je pet, a oblik četvrtast i ravan.

QIAN - ljudi i putovanja
Položaj Qian povoljan je za rad i odnos s ljudima koji mogu pridonijeti vašem razvoju. A ako vam je potrebna muška energija i putovanje, pomoći će vam sa prizivom namjera kroz koje se možete realizirati. Obilježavaju ga tonovi sive boje, metal, broj šest i okrugli oblici.

DUI – djeca i kreativnost
Radosno područje koje se odnosi na ispunjenje. Dijete se pak može odnositi na projekt koji ćete se roditi iz vašeg kreativnog rada i promišljanja. Razlikuje se od Qian područja po bijeloj boji, a krasi ga broj sedam.

GEN – znanje i samokultivacija
Može vam pomoći pri usavršavanju vještina i širenju talenata. Krase ga tamnoplava boja, element zemlje, broj osam i ravni, elegantni oblici.

LI – slava i reputacija
Povezan je sa strašću i inspiracijom. Njegova je boja crvena, broj devet, element vatra, a oblik trokutast.

KAN – karijera i životni put
Crna boja, broj jedan, voda i valoviti oblici njegove su karakteristike. U vaš život unosi mudrust. Ako vam je potrebno životno vodstvo ili potpora znanja u ovom trenutku, vrijeme je za aktivaciju Kan područja.

KUN – ljubav i partnerstvo
Roza boja, broj dva i zemljani, ravni elementi , naglašavaju odnose, rast samopouzdanja i ljubavi koju primate te dajete.

Mapu izrađujete sami, a važno je koristiti i tlocrt doma. Način slaganja vaše mape ovisi živite li u stanu ili kući. No, ne brinite; nije komplicirano kako zvuči. Razlika je uglavnom u poziciji iz koje ćete započeti svoju slagalicu. Živite li u stanu poravnajte dno mape sa zidom prednjeg ulaza. Najvjerojatnije će vaša ulazna vrata biti jednom Od sljedećih područja: znanje i samokultiviranje, karijera ili korisni ljudi. Onima koji žive u kući potreban je kompas. Područje karijere postavite prema sjeveru. Na jugu vam se treba nalaziti područje ugleda. Istok treba biti područje predaka i zdravlja.

Čišćenje i organizacija doma jest vještina koja se uči, ne samo obaveza ili projekt. Kako je sada idealno doba za osvježiti prostor, možda je i za iskušavanje ove Feng Shui metode.