5 NAJLJEPŠIH PLAŽA JADRANSKIH OTOKA: Posjetite ih još ovoga ljeta!

Jadranska obala jedna je od najrazvedenijih u Europi, a njezinom su dužinom usporedno smješteni brojni otoci koji iz godine u godinu broje sve više posjetitelja

Unsplash

Na kojem god otoku jadranske obale ljetovali, velika je vjerojatnost da će vas očarati neka od prekrasnih plaža. Okružene beskrajnim plavetnilom mora te mirisom soli i borova bez daha ostavljaju posjetitelje koji im se rado iznova vraćaju. Mnoge stjenovite, pješčane i šljunčane plaže postaju i glavni razlozi zbog kojih se turisti odluče posjetiti baš neko specifično mjesto, a to nimalo ne čudi. 

Upravo je ljetovanje na nekom od jadranskih otoka savršen odabir za vas ako želite uživati u prirodnim ljepotama i odmaknuti se od užurbane vreve urbanih sredina. Na otocima ćete pronaći sve što vam treba za idealan odmor, a ponosni mještani bit će sretni što ste baš njihov komadić raja odabrali za svoj godišnji odmor. 

Otkrivamo neke od poznatih otočkih plaža koje morate posjetiti, a ako još uvijek osmišljavate svoj itinerar za ljeto - ove plaže svakako ne smijete zaobići!

Plaža Sv. Ivan, Lubenice, otok Cres
Na otoku Cresu skrila se jedna od najljepših plaža hrvatskih otoka - plaža Sv. Ivan, Lubenice. Sakrivena je od turističkih atrakcija, a pogled sa strme litice na ovu šljunčanu plažu uvjerit će vas da je otok Cres zaista idealno mjesto za ljetovanje.

Rajska plaža, Lopar, otok Rab
Otok Rab nalazi se u Kvarnerskom zaljevu sjevernog Jadrana, a za vrijeme ljetovanja na ovom sunčanom otoku sigurno ćete posjetiti pješčanu Rajsku plažu - najveću plažu mjesta Lopar na otoku Rabu. Zanimljivo je da je nagrađena "Plavom zastavom" što ukazuje na kvalitetu morske vode te očuvanje okoliša i sigurnosti koji su na najvišem nivou.

Plaža Zlatni rat, Bol, otok Brač
Zlatni rat jedna je od najpoznatijih plaža hrvatske obale, a prepoznatljivi oblik simbol je cijeloga otoka Brača. Ova šljunčana plaža najzanimljivija je po tome što pod utjecajem vjetrova, valova i izmjene morskih struja, njezin vršak stalno mijenja svoj oblik.

Plaža Stiniva, otok Vis
O ljepoti otoka Visa nepotrebno je govoriti, a upravo je po izboru čitatelja renomiranog portala „European Best Destinations” 2016. godine plaža Stiniva na otoku Visu proglašena najljepšom europskom plažom! Okružena kristalno čistim morem i stjenovitim liticama, ova plaža bijelog pijeska najljepša je uspomena koju možete ponijeti s odmora.

Uvala Saplunara, otok Mljet
U uvali Saplunari na otoku Mljetu smjestile su se čak dvije plaže - Velika i Mala Saplunara. Budući da je Saplunara udaljeno naselje, na plažama ćete uživati u miru okruženi zaštićenim i autohtonim biljnim vrstama. Upravo je zbog svojih prirodnih posebnosti, Saplunara je zakonom zaštićeno područje još od 1965. godine.