RUMI - KAKO IZIĆI IZ KRUGA SUKOBA I LOŠIH ODNOSA: Isprobajte način ovog velikog perzijskog pjesnika i mistika

Zapeli ste u lošem odnosu s kolegom, partnerom, prijateljem ili roditeljem? Osjećate utege prošlosti i zamjeranja koji vam ne dopuštaju da krenete naprijed? Poslušajte Rumijev savjet - mogao bi vam promijeniti perspektivu

Shutterstock

Sve je u našim rukama - kako ćemo gledati na određenu situaciju, kako ćemo komunicirati s ljudima koji su nas na neki način povrijedili, kako ćemo reagirati na njihove postupke, hoćemo li nastaviti odnos ili krenuti dalje... Za dobra ćemo djela uvijek biti nagrađeni, za ona loša, pretrpjet ćemo neku vrstu udarca kako bi se postigla ravnoteža i kako bismo naučili važnu lekciju. Iz 'negativnih situacija' i iz boli rastemo, ali važno je kako ćemo se nositi s njome. Ako zapnemo u negativnoj energiji zamjeranja i ne mogućnosti opraštanja, teže ćemo nastaviti sa životom, napretkom i rastom. 

Profimedia  Rumi

Evo što o tome napisao veliki perzijski pjesnik i mistik Mevlana Dželaludin Rumi:

Ovaj svijet je poput snježne planine kojom odjekuje vaš glas. Što god izgovorite, bilo to dobro ili loše, na neki će vam se način vratiti. Stoga će, ako postoji netko tko loše misli o vama, vaše loše pričanje o toj osobi samo pogoršati stvari. Ući ćete u začarani krug zlobne energije. Umjesto toga, četrdeset dana i noći govorite i mislite lijepo o toj osobi. Sve će biti drukčije nakon što prođe četrdeset dana jer ćete vi u sebi biti drugačiji.

Možda će osoba sama izaći iz vašeg života, možda i neće, ali će vaš stav prema njoj biti drugačiji i vi ćete moći nastaviti dalje, bez utega negativne energije koja vas je držala u mjestu.