PREKID S BLIZANAČKIM PLAMENOM: Zašto se 'zrcalne duše' rastaju i što učiniti u takvim situacijama?

Zašto dolazi do prekida s blizanačkim plamenom i što učiniti ako vam se to dogodi?

Shutterstock

Smatra se da su veze s blizanačkim plamenom najintenzivnije veze koje možemo doživjeti, ali nije im uvijek suđeno da opstanu. Ponekad blizanački plamen prolazi kroz razdoblje razdvajanja, a hoće li razdvajanje biti trajno ovisi samo o paru. Evo zašto dolazi do prekida s blizanačkim plamenom i što učiniti ako vam se to dogodi.

Blizanački plamen često se naziva "zrcalnom dušom", a događa se kada je jedna duša podijeljena na dva tijela. Te dvije osobe dijele vrlo intenzivnu duševnu povezanost, zrcale jedna drugu i djeluju kao katalizatori rasta u životima jednih drugih. Zrcaljenje ih prisiljava da prepoznaju svoje nesigurnosti i strahove, ali pomaže i rasvjetlili područja u kojima mogu rasti, piše mbg. Kada su obje osobe spremne na ovu vrstu ranjivosti i intimnosti, ti odnosi mogu biti nevjerojatno duboki i obogaćujući. Međutim, ovakvi odnosi brzo mogu postati toksični ako jedna ili obje strane nisu spremne. 

Odvajanje od blizanačkog plamena

Razdvajanje je faza veze koju će mnogi blizanački plamenovi doživjeti. Obično se događa kada faza medenog mjeseca završi i počnu se pojavljivati ​​nesigurnosti i problemi s vezanjem. "Vaša ljubav bit će stavljena na kušnju kada zaronite duboko u svoje mračne strane", tvrdi autorica Shannon Kaiser i dodaje kako to može rezultirati prekidom. Takvi odnosi imaju dinamiku povuci-potegni, a potjera je nagrada svakom partneru. Povlačenje jednog partnera obično uzrokuje razdvajanje.

Mnogi blizanački plamenovi će se na kraju vratiti jedan drugome, čak i ako za to budu potrebne godine - ali ne svi. Sve ovisi o obujmu posla koji blizanački plamenovi individualno obavljaju dok su odvojeni. Međutim, neki blizanački plamenovi mogu biti toksični i možda se nikada neće ponovno ujediniti – ili ne bi trebali.

Razlozi prekida

1. Nije pravo vrijeme

Kod mnogih blizanačkih plemenova, jedna osoba obično još nije spremna za vezu. Ova osoba se zove "trkač" (runner), a druga "gonitelj" (chaser). "U takvim odnosima postoji puno samorefleksije i shvaćanja da je ova veza dublja od svih drugih koje ste imali prije. Vrlo je izazovna ideja voljeti nekoga bezuvjetno i još uvijek imati zdrave granice i podijeliti to sa svijetom - nisu svi spremni za to", izjavila je vidovnjakinja Nicole Bowman za mbg.

2. Potreban je rast

Ponekad je razdvojenost neophodna da bi jedna ili obje osobe rasle i naučile kako bi se vratili jedno drugome i imali zdraviji odnos. Kada vrijeme nije dobro, možda su se blizanački plamenovi susreli prerano, prije nego što su bili spremni.

U zdravoj vezi blizanačkog plamena, obje osobe mogu rasti zajedno, ali u slučaju razdvajanja, rast se ne događa unutar veze. "Ako se netko osjeća da stagnira i kao da nije najbolja verzija sebe, to možda nije najzdravija veza", objasnila je psihoterapeutkinja Annette Nuñez.

Pexels 

3. Manjak ljubavi prema sebi

Jedna uobičajena tema među odnosima blizanačkog plamena koji dovode do faze razdvajanja je nedostatak ljubavi prema sebi koji se očituje u vezi, bilo kao suovisnost, ljubomora ili nešto drugo. U tim područjima će se odviti najveći dio rasta brojnih blizanačkih plamenova.

Ljubav prema sebi može biti problem u odnosima blizanačkog plamena zbog prirode koncepta, koji se može pogrešno protumačiti tako da vam treba "savršen spoj" da biste bili cjeloviti. "Savršenstvo ne postoji, a vjerovati u njega može biti vrlo samosabotirajuće. Ne treba vam nitko da vas upotpuni, a jedna osoba nikako ne može odgovoriti na sve vaše molitve i probleme", izjavila je za mbg Tanya Carroll Richardson.

4. Emocionalna ili duhovna nezrelost

U mnogim slučajevima, "trkač" možda nije tako duhovno ili emocionalno zreo kao njihov blizanački plamen. Ako jedna osoba raste i sazrijeva, dok druga stagnira, mogu izletjeti iz tračnica. Odnos može potrajati samo ako se temelji na međusobnom rastu.

5. Naučili ste potrebne lekcije

Smatra se da su blizanački plamenovi prošli mnoge živote zajedno, učeći jedni druge različitim lekcijama tijekom svojih brojnih prošlih života. Dakle, ako ste naučili lekcije koje su vam bile potrebne u ovom trenutku, možda je vrijeme da se veza završi. To također može utjecati na vremenski aspekt – naučili ste što ste za sada trebali.

Kako se nositi s prekidom

Iako razdvojenost možda nije trajna, gotovo uvijek je vrijeme da se usredotočite na vlastiti rast i ljubav prema sebi te da vam bude prioritet. Važno je da se svaka osoba usredotoči na pronalaženje sebe i vlastite sreće. Kada se taj posao završi, tada se blizanački plamenovi često mogu ponovno zapaliti jer su spremni pristupiti vezi na novi i intenzivniji način. 

"Znajte da vas svemir neće krivo usmjeriti, i ako vam je uistinu suđeno, otići ćete i ponovno pronaći put zajedno", kaže psihoterapeutkinja Annette Nunez. Usredotočite se na to da naučite biti sami. Izlazite na spojeve, naučite se nositi sa svojim emocijama, ne pokušavajte nadomjestiti ono što ste izgubili žurenjem u drugu vezu. Nuñez kaže da je ovo vrijeme za pronalaženje svoje sreće.

I zapamtite, možemo imati platonske srodne duše i druge važne veze u našim životima koje nas također uče važnim lekcijama i pomažu nam da rastemo. Razdoblje razdvojenosti također je dobro vrijeme za njegovanje tih odnosa.