NAPRAVITE DOMAĆU JABUKOVAČU: Osim što je ukusan, ovaj recept ispunit će vašu kuću mirisom jeseni

Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaću jabukovaču

Shutterstock

Ovaj recept za jabukovaču ima nevjerojatan okus — i učinit će da vaša kuća miriše na jesen dok se kuha!“, poručila je Nicole McLaughlin, producentica koja dijeli edukativan i zabavan sadržaj o pripremi hrane na Allreceipes-u. U nastavku, prenosimo vam njezin veoma jednostavan recept za domaću jabukovaču.

Najbolje jabuke za jabukovaču

Najbolja sorta jabuka za jabukovaču ovisi o vašim preferencijama ukusa. Ako volite slatku jabukovaču, odlučite se za slađu vrstu kao što su Gala ili Fuji. Ako više volite opor okus, probajte nešto poput McIntosha ili Pink Lady. Još uvijek niste sigurni što tražite? Možete dobiti najbolje od oba svijeta korištenjem mješavine slatkih i kiselkastih vrsta jabuka, kaže McLaughlin.

Kako napraviti domaću jabukovaču?

Sastojci:

10 velikih jabuka, narezanih na četvrtine
Voda – dovoljno da pokrije jabuke
¾ šalice bijelog šećera
1 žlica mljevenog cimeta
1 žlica mljevene pimente

Priprema:

Stavite jabuke u veliku posudu; pokriti vodom najmanje 5 cm. Umiješajte šećer, cimet i piment. Zakuhajte na srednje jakoj vatri. Kuhajte, nepoklopljeno, 1 sat. Smanjite toplinu; poklopite i kuhajte 2 sata.

Procijedite smjesu jabuka kroz fino sito; odbaciti čvrste tvari. Ponovno ocijedite jabukovaču kroz sito obloženo gazom.

Ostavite cider u hladnjaku dok se ne ohladi, oko 4 sata.

Za kraj McLaughlin dodaje i nekoliko svojih omiljenih savjeta i trikova za pripremu ugodnog napitka:

Ne brinite o uklanjanju jezgre jabuke jer će se svi čvrsti komadići na kraju ocijediti. Jabuke također ne biste trebali guliti. Ta će kožica dodati boju i okus domaćem jabučnom soku. Pazite da kuhane jabuke pritisnete kuhačom dok ih cijedite kako bi izašle sve do zadnjeg soka. Možete procijediti jabučni cider u vrč za posluživanje hladan ili u drugi lonac ako ga želite poslužiti vrućeg.