Uz tradicionalni cheesecake, popularna je i verzija s preljevom od šumskog voća, no mi vam ovdje donosimo i drugu varijantu kako možete dodati sasvim novu dimenziju okusa ovom finom i kremastom desertu!

 Isprobajte recept za matcha cheesecake food blogerice @nm_meiyee.

Sastojci:

60 g keksa (vaš omiljeni domaći ili kupljeni keksi)
30 g otopljenog maslaca
60 g vrhnja za šlag od kokosa
120 g krem sira bez mlijeka
45 g šećera po izboru
1 žličica ekstrakta vanilije
6 g matcha praha *otopljenog u 3 žličice vode

Preljev:

Šlag od bijele čokolade

Priprema baze:

Stavite kekse/keksiće u multipraktik i izmrvite u sitne mrvice. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se ne sjedini. Čvrsto utisnite smjesu u podlogu kalupa za kolače. Stavite u zamrzivač da se stegne.

Punjenje:

Pomiješajte krem sir, šećer, vaniliju i otopljeni matcha prah na srednjoj brzini dok ne postane savršeno glatko i kremasto. Po potrebi gumenom lopaticom ostružite stranice i dno posude. Dodajte vrhnje za šlag i miješajte dok ne bude grudica i postane glatko.

Na koru namažite fil i ostavite da stoji u hladnjaku najmanje 8 sati. Izvadite kolač iz hladnjaka. Na vrh nanesite šlag i poslužite!