Za matcha latte možete upotrijebiti bilo koje biljno mlijeko, ali neće svako dati gustu pjenu poput kokosova.
Sastojci:
za 1 šalicu
- ½ do 1 žličica matcha praha
- 60 ml (4 žlice) vruće vode (zagrijane na oko 75 Celzijevih stupnjeva)
- 200 – 240 ml vrlo toploga kokosova mlijeka
- po želji malo prirodnog sladila (npr. kokosov šećer ili nektar, javorov sirup, stevia)
Priprema:
Matcha prah prosijte u šalicu pa ga prelijte vrućom vodom. Promiješajte pjenjačom pokretima "ispisujući" slovo M – miješajte 30-ak sekundi kako bi se mješavina zapjenila. Ako želite, umiješajte sladilo. Ulijte zagrijano kokosovo mlijeko koje ste prije toga izmiksali štapnim mikserom ili u blenderu kako bi se zapjenilo. Dok ga ulijevate, pjenu zadržavajte žlicom da bi se u šalicu najprije ulila tekućina pa na vrhu rasporedite pjenu. Pospite s malo matcha praha i poslužite.
Ako napitak poslužujete u visokim staklenim šalicama, matcha prah razmutite u drugoj, široj šalici pa napitak ulijte u visoku šalicu i na kraju dodajte pjenu od biljnog mlijeka.