Da kuhanje ne mora biti dosadno i da hrana može izgledati zabavno i očaravajuće dokazala je i food blogerica Mei na svojem Instagram profilu @nm_meiyee. U nastavku, donosimo vam njen kreativan recept idealan za jesensko razdoblje – bundeva njoke.

Sastojci:

200 g krumpira, kuhanog i pasiranog
1/4 šalice pirea od bundeve
1 do 1 i 1/2 šalica brašna
1/2 žličice soli
Dodatno brašno po potrebi

Priprema:

Dodajte pire krumpir, pire od bundeve, sol u veliku zdjelu za miješanje i sol. Miješajte dok se ne sjedini. Dodajte oko 1 šalicu brašna (dodajte još ako je potrebno), tijesto će i dalje biti malo ljepljivo. Pospite veliku radnu površinu dodatnim brašnom. Pobrašnite ruke i razvaljajte tijesto u kuglu te prerežite na pola. Svaki dio razvaljajte u kuglicu. Pomoću dugog konca za kuhanje lagano zabodite kuglicu u oblik bundeve. Zakuhajte lonac sa slanom vodom. Dodajte njoke i kuhajte dok ne isplivaju na površinu.

Nakon toga pripremite sljedeće sastojke za drugi dio pripreme:

2 žlice maslinovog ulja
2 češnja narezanog češnjaka
1/4 šalice sušene rajčice
200 g mladog špinata
Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu

U tavi zagrijte ulje, dodajte češnjak i pecite dok ne zamiriše. Dodajte sušene rajčice i kuhajte 1 minutu. Izvadite češnjak i sušene rajčice iz tave, ostavite sa strane. Dodajte njoke u tavu pazeći da budu u jednom sloju tako da svaki dodiruje vruću tavu. Ostavite da se kuha oko 2 minute ili dok ne porumeni i postane hrskavo. Dodajte češnjak i sušene rajčice, mladi špinat, promiješajte da se sjedini i skinite s vatre. Poslužite odmah i uživajte!