500 g buče, pečene ili kuhane
10-ak datulja
500 ml kokosova mlijeka (iz limenke) ili 500 ml bademova mlijeka i 100 g maslaca od badema
cimeta i/ili đumbira po ukusu
za posluživanje: rastopljena tamna čokolada i nasjeckane bučine sjemenke ili bademi
Najprije u blender stavite pečenu ili kuhanu buču narezanu na manje komade te očišćene datulje. Smiksajte u glatki pire. Promiješajte pa ulijte kokosovo mlijeko (ili bademovo mlijeko i maslac od badema) i ponovno smiksajte dok ne dobijete posve glatku smjesu. Ako želite, začinite cimetom i/ili đumbirom.
Ulijte u posudu, najbolje široku i plitku, pa ostavite u zamrzivaču nekoliko sati, dok se ne zamrzne. Izvadite iz zamrzivača 10-ak minuta prije posluživanja. Želite li da bude osobito kremast, sladoled razlomite na komade i smiksajte u blenderu. Sladoled rasporedite u zdjelice ili kornete pa prelijte rastopljenom tamnom čokoladom (s malo kokosova ulja) i pospite nasjeckanim bučinim sjemenkama ili bademima.