4 šalice brašna (glatko ili za dizana tijesta, ili mješavina 3 šalice glatkog brašna i 1 šalice integralnog)
2 do 4 žlice šećera
paketić suhog kvasca
½ šalice biljnog mlijeka, toplog
1½ šalica pirea od buče
4 žlice hladnoprešanoga ulja suncokreta ili repice
po želji: ½ do 1 žličica cimeta, ¼ žličica mljevenih klinčića, ¼ do ½ žličice đumbira u prahu, malo svježe naribanoga muškatnog oraščića
Glatko ili brašno za dizana tijesta prosijte u veliku zdjelu; ako upotrebljavate i integralno brašno i/ili začine, umiješajte ih u prosijano brašno. Pospite šećerom pa u sredinu uspite suhi kvasac. Promiješajte i u sredini napravite udubinu. Uz rub brašna pospite sol. U drugoj, manjoj zdjeli pomiješajte toplo biljno mlijeko, pire od buče i ulje. Tu mješavinu ulijte u zdjelu s brašnom te sastojke najprije promiješajte žlicom, a potom i izmijesite.
Od tijesta oblikujte kuglu pa ga lagano nauljite, vratite u zdjelu i pokrijte krpom te ostavite da se diže 1 sat kako bi mu se udvostručio volumen. Podijelite ga na komade jednake težine pa oblikujte peciva. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje ili u namašćenu posudu. Ostavite da se diže 30-ak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Peciva pecite 25 do 30 minuta.