Savršeno jutro gotovo uvijek uključuje našu najdražu kavu, ali i slatki doručak. Prvi obrok tijekom jesenskih dana najbolji je ako uključuje sezonske namirnice, a to su sada svakako jabuke i bundeve. Iako bundevu najčešće pripremamo kao dodatak slanim jelima ili od te namirnice radimo ukusnu juhu, morate joj dati priliku da postane kraljica slatkih obroka koje će obogatiti svojom posebnom aromom.
Ovaj kolač od jabuke i bundeve ima mnoštvo prednosti pored toga što je iznimno ukusan. Bundeva je prepuna vitamina A, vitamina C, vlakana, magnezija i kalija (čak i više od banane po porciji), a jabuke su bogate vlaknima i antioksidansima.
Recept za kolač od jabuke i bundeve
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 2 žličice cimeta
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 4 jaja sobne temperature
- 2/3 šalice šećerne trske
- 2/3 šalice tamno smeđeg šećera
- 1 limenka pirea od bundeve
- 1 šalica nezaslađenog umaka od jabuka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u velikoj zdjeli. Sjedinite jaja, šećer, pire od bundeve i umak od jabuke u drugoj velikoj zdjeli.
3. Postupno ulijevajte suhe sastojke u mokre sastojke i miješajte dok se ne sjedine.
4. Izlijte tijesto u nepodmazanu tepsiju 9 x 13 i pecite 25 do 30 minuta ili dok se ne stegne. Izvadite iz pećnice i ostavite kolač da se potpuno ohladi.
Izvor: Well+Good