3 sobne biljke čuvarice su ženske sreće: Osim što podižu energiju prostora, uklanjaju negativne emocije i donose mir

Biljke mogu oplemeniti svaki prostor, ali i život svake žene - evo koje su 3 sobne biljke istinske čuvarice ženske sreće

Shutterstock

Sobne biljke ne samo da ukrašavaju interijer, već imaju i mnoga korisna svojstva koja utječu na emocionalno i fizičko stanje ljudi koji žive u tom prostoru. Vjeruje se da neke od njih mogu unijeti sklad i sreću u dom, što je posebno važno za dobrobit žena.

Evo 3 takve biljke koje, prema feng shuiju, donose žensku sreću.

1. Spathiphyllum

Spatifilum (Spathiphillum), poznat kao "ženska sreća", jedna je od najpopularnijih biljaka koje se povezuju s dobrobiti žena. Prema legendama, ovaj cvijet pomaže ženama da pronađu sreću u osobnom životu, daje sklad u obiteljskim odnosima i potiče začeće.

Spatiphyllum je nepretenciozan u skrbi: voli umjereno zalijevanje i difuzno svjetlo. Važno je održavati vlagu u tlu i ne dopustiti da ostane bez vode. Ova biljka cvate bijelim elegantnim cvjetovima koji svakom interijeru daju posebnu profinjenost.

Shutterstock 

2. Fikus benjamin

Ficus benjamin (Ficus benjamina) povezuje se s obiteljskom srećom i stabilnošću. Ova biljka se smatra simbolom snažne obitelji i prosperiteta. Pročišćava zrak, popravlja raspoloženje i stvara ugodnu atmosferu u domu. Ficus benjamin zahtijeva jako, ali difuzno svjetlo, redovito zalijevanje i prskanje lišća.

Također, blagotvorno djeluje na energiju doma, otklanja negativne emocije i donosi mir.

Shutterstock 

3. Zeleni ljiljan

Chlorophytum (Chlorophytum comosum), poznat i kao zeleni ljiljan ili paukov ljiljan, priznat je kao jedna od najboljih sobnih biljaka za pročišćavanje zraka. Ova biljka simbolizira zaštitu i sklad, pomaže u stvaranju povoljne atmosfere u kući, što je važno za emocionalno stanje žene.

Chlorophytum je jednostavan za uzgoj: ne zahtijeva posebnu njegu, podnosi i sunčevu svjetlost i sjenu, a zahtijeva umjereno zalijevanje. Ova biljka je posebno korisna za žene koje su pod stalnim stresom ili su umorne, jer pomaže u oslobađanju od napetosti i poboljšanju raspoloženja.

Shutterstock 

Sobne biljke kao što su spathiphyllum, ficus benjamin i chlorophytum mogu postati pravi čuvari ženske sreće. Oni ne samo da ukrašavaju kuću, već i donose sklad, mir i blagostanje.

Izvor: Sensa.mondo.rs