Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAGUA MAPA: Koristite ovu Feng Shui vještinu za organizaciju doma i ostvarite uz njenu pomoć svoje namjere

Pripremite se za nadolazeće dane i posložite svoj dom prema svojim potrebama

 fengshuibagua.jpg Izvor: Shutterstock

Pomislite li ikada kako vašem domu nešto nedostaje? Ona jedna stvar koja čini vaš osobni svemir posebnim, ispunjenim? Ili, upravo suprotno, tražite način za oslobođenje od suvišnog? U oba slučaja, Bagua mapa sjajno je rješenje.

Feng Shui Bagua pomoći će vam saznati kako je životni prostor povezan s različitim aspektima individualnih potreba i vašeg života te identificirati što je potrebno mijenjati. Korištenjem ove osmerostrane energetske karte prizivate akciju izražavanja i činjenja namjera vezanih uz zdravlje, intimne i ine odnose te unošenja pozitivne Chi energije. Jer, Bagua mapa drevni je instrument neograničenih implikacija koji vaš prostor dijeli na devet odvojenih područja, različitih tematika.

Središnje područje, ishodište je i temelj vašeg doma iz kojeg se distribuira energija. Svaka od ostalih osam sekcija u direktnom je odnosu sa jednim životnim područjem, a zastupljene su bojom, simbolom i brojem. Naposljetku, ova mapa vaš je vodič za razumijevanje poveznica koje dijelite s fizičkim prostorom u odnosu na osobni život.

Sekcije mape aktiviraju se unošenjem boja, elemenata i oblika koji ih obilježavaju u prostor.

 baguamapafengshui.jpg Izvor: Canva

ZHEN – obitelj i novi počeci
Obilježja ove sekcije su zelena, plava boja ili njihova kombinacija i broj tri. Ovo je aktivna energija proljeća, pa se također može koristiti za poticanje novih početaka kako bi se pomoglo u pokretanju novih nastojanja. Jang drvo, biljke i stvarčice stupastog oblika ili one ekspanzivne dio su ove sekcije.

XUN – bogatstvo i obilje

Već po samom značenju, jasno je kako je kod mnogih ovo omiljeni element. Razlikuje se od Zhena jer mu pripada ljubičasta boja, a pogodan element za aktivaciju je i ametist.

TAI QI – zdravlje i preci
Ovo je središnji prostor Bague. Stoga dotiče i utječe na sva područja vašeg života. Povezano je s vašim zdravljem i općom dobrobiti. Promjene u središnjem dijelu vašeg doma mogu imati snažan utjecaj. Boje su zemljane, žuta, narančasta i smeđa. Broj je pet, a oblik četvrtast i ravan.

QIAN - ljudi i putovanja
Položaj Qian povoljan je za rad i odnos s ljudima koji mogu pridonijeti vašem razvoju. A ako vam je potrebna muška energija i putovanje, pomoći će vam sa prizivom namjera kroz koje se možete realizirati. Obilježavaju ga tonovi sive boje, metal, broj šest i okrugli oblici.

DUI – djeca i kreativnost
Radosno područje koje se odnosi na ispunjenje. Dijete se pak može odnositi na projekt koji ćete se roditi iz vašeg kreativnog rada i promišljanja. Razlikuje se od Qian područja po bijeloj boji, a krasi ga broj sedam.

GEN – znanje i samokultivacija
Može vam pomoći pri usavršavanju vještina i širenju talenata. Krase ga tamnoplava boja, element zemlje, broj osam i ravni, elegantni oblici.

LI – slava i reputacija
Povezan je sa strašću i inspiracijom. Njegova je boja crvena, broj devet, element vatra, a oblik trokutast.

KAN – karijera i životni put
Crna boja, broj jedan, voda i valoviti oblici njegove su karakteristike. U vaš život unosi mudrust. Ako vam je potrebno životno vodstvo ili potpora znanja u ovom trenutku, vrijeme je za aktivaciju Kan područja.

KUN – ljubav i partnerstvo
Roza boja, broj dva i zemljani, ravni elementi , naglašavaju odnose, rast samopouzdanja i ljubavi koju primate te dajete.

Mapu izrađujete sami, a važno je koristiti i tlocrt doma. Način slaganja vaše mape ovisi živite li u stanu ili kući. No, ne brinite; nije komplicirano kako zvuči. Razlika je uglavnom u poziciji iz koje ćete započeti svoju slagalicu. Živite li u stanu poravnajte dno mape sa zidom prednjeg ulaza. Najvjerojatnije će vaša ulazna vrata biti jednom Od sljedećih područja: znanje i samokultiviranje, karijera ili korisni ljudi. Onima koji žive u kući potreban je kompas. Područje karijere postavite prema sjeveru. Na jugu vam se treba nalaziti područje ugleda. Istok treba biti područje predaka i zdravlja.

Čišćenje i organizacija doma jest vještina koja se uči, ne samo obaveza ili projekt. Kako je sada idealno doba za osvježiti prostor, možda je i za iskušavanje ove Feng Shui metode.

Izdvojeno za vas...

Najnovije