Posebno je ključno postaviti krevet na način koji je što je moguće utješniji i pruža podršku za miran, okrepljujući san. Jedan od načina da odredite najbolje mjesto za svoj krevet je oslanjanje na načela feng shuija – važno ga je postaviti u zapovjednički položaj, a posebno je važno izbjeći ranjivi položaj lijesa, piše Well+Good.

Kako feng shui utječe na položaj kreveta?
U idealnom slučaju, provodite puno vremena u krevetu spavajući. To je razlog zašto je njegov položaj tako ključan u feng shuiju i zašto vrijedi potrošiti neko vrijeme na odabir ispravnog položaja. 'Vaš krevet je važno mjesto u vašem domu jer predstavlja vas', kaže Anjie Cho, certificirana feng shui konzultantica. Ležanje između plahti je način na koji se odmarate i punite baterije, stoga je važno da ovaj ključni komad namještaja bude na mjestu koje to podržava.

Dakle, kako pronaći to mjesto? Kada razmišljate o bilo kojem prostoru, razmišljate o tome kako qi - nevidljiva energija životne sile koja utječe na vas fizički, mentalno i duhovno - teče u sobu. Ta energija ulazi kroz vrata pa je najvažnije razmotriti položaj kreveta u odnosu na vrata.

Postavite svoj krevet u zapovjedni položaj
Feng shui položaj kreveta koji omogućuje najveći protok energije je zapovjednički položaj. 'Kada ležite u krevetu, idealno bi bilo da možete vidjeti vrata, ali da niste izravno u liniji s njima', kaže Cho. Dok je odnos kreveta u odnosu na vrata najvažniji faktor koji treba uzeti u obzir, postoje i neki drugi elementi koji također određuju zapovjedni položaj. Uzglavlje bi trebalo biti naslonjeno na čvrsti zid, a važno je ostaviti slobodni prostor s obje strane kreveta, kao i u podnožju za ravnotežu.

Ako nije moguće postaviti svoj krevet u ovaj položaj, razmislite o postavljanju ogledala tako da možete vidjeti vrata u njihovom odrazu dok ležite u krevetu. Isprobajte podesivo stojeće ogledalo i igrajte se s njim dok ne pronađete pravi kut.

Naravno, jedinstvena arhitektura vaše spavaće sobe diktira koliko je moguće slijediti sve te smjernice, ali uvijek je moguće pronaći alternativu.