Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMATE LI ORHIDEJU U KUĆI? Morate znati što ovaj cvijet privlači u vaš dom

Mnoge žene će se iznenaditi kada saznaju kakvom energijom zrači i kakvu energiju privlači ovaj nježan, egzotičan cvijet koji je posljednjih godina sve popularniji u našim domovima

 orhideja Izvor: Shutterstock

Orhideja je prekrasan i često viđen cvijet u svim domovima. Imate li je i vi? U nastavku otkrijte kakvom energijom ova biljka zrači.

Snažni energetski potencijali
Orhideja je jedna od najljepših biljaka koje možete uzgajati u svom domu. Ona nas podsjeća na ljubav i nježnost, a vjeruje se da je orhideja jedna od vodećih amajlija za žensku sreću. Smatra se da ova biljka ima snažne energetske potencijale.

Prema feng shuiju orhideja je cvijet koji privlači ljubavnu sreću, štiti romantične odnose i priziva susrete srodnih duša. Najčešće se preporučuje da je držite u spavaćoj sobi blizu kreveta.

Orhideja se smatra isključivo ženskim cvijetom sa snažnom ženskom energijom, pa se vjeruje i da posebno donosi sreću ženama. Ako imate orhideju u kući, smatra se da će ženske osobe biti veselije, raspoloženije, pa čak i privlačnije.

Zaštitna amajlija od negativne energije
U nekim zemljama se vjeruje da su osušene latice orhideje najjača amajlija i zaštita od toksičnih ljudi i konkurenata u ljubavi i na poslu. Zbog toga se latice orhideje nose u džepu ili u torbi.

Ako brinete o svojoj orhideji i svakodnevno je njegujete, ona će vam donijeti radost i blagostanje. Simbolično, žena koja se posveti njegovanju i razvoju orhideje može otkriti skrivene talente, poboljšati intuiciju i pročistiti svoje srce i energiju.

Orhideja je i zaštitnica doma od negativne energije, a vjeruje se da svaka boja stvara poseban štit. Tako na primjer, ljubičasta orhideja pomaže u borbi protiv lijenosti, žuta i narančasta privlače energiju obilja, a bijela i ružičasta su pogodne za unutrašnju harmoniju, osjećaj mira i samopouzdanja.

 orhideja Izvor: Pexels

Izdvojeno za vas...

Najnovije