PISMO ŽENE KOJA JE IZAŠLA IZ DESTRUKTIVNE VEZE: 'Dragi bivši, hvala što si mi pomogao shvatiti da zaslužujem bolje'

Žena koja je izašla iz destruktivne veze posvetila je pismo bivšem toksičnom partneru.

Shutterstock

Osjećaj slobode je neprocjenjiv, posebno kada izađete iz toksične i destruktivne veze. Iako još uvijek liječite emotivne rane i pokušavate preboliti osobu, osjećate slatku notu slobode koja vas potiče da gurate naprijed.

Kada pobjegnete od stalne kontrole, prevara i manipulacija, vrijeme je da učinite ono što ste odavno trebali – ponovo se povezati sa svojim "unutarnjim ja".

Umjesto da brinete o tome hoćete li zauvijek ostati sami, uživajte u trenutku. Oslobodili ste se osobe koja vas je pravila ludom, ponižavala, uništila samopouzdanje, manipulirala... Otpustite bol i patnju. Da, dogodilo vam se - napravili ste pogrešan izbor u ljubavi, ali sada ste slobodni, naučili ste lekciju i idete dalje.

Otpustite prošlost i počnite graditi svoj život od nule. Iako će proces biti težak, s vremenom ćete se roditi iz pepela kao feniks. Na prethodnoj vezi ćete u jednom trenutku zahvaliti jer ste shvatili koliko više zaslužujete i vrijedite, postali ste jaka osoba koja se zna boriti za sebe i netko tko više nikada neće dopustiti da ga netko povrijedi.

Nakon izlaska iz toksične veze, prva stvar o kojoj trebate brinuti je uživanje u malim stvarima i briga o sebi. Vrijeme je da, korak po korak, izgradite život iznova. Pogledajte dublje u sebe i shvatite što vam je cijelo ovo vrijeme nedostajalo. Iako vas je bivši partner povrijedio i slomio srce, u isto vrijeme naučili ste najvrjedniju životnu lekciju. Sada imate snage da se zaštitite od takvih ljudi i veza.

Kada shvatite da ste krenuli dalje i otpustili prošlost, kao posljednji korak napišite pismo zahvalnosti bivšem partneru:

"Dragi bivši,

Hvala ti što si mi pomogao shvatiti da zaslužujem bolje. Ova spoznaja došla je poslije svih svađa, laži i ponižavanja. Ovo se više nikad neće ponoviti u mom slučaju. Zahvaljujući tebi, sada mogu razlikovati lažne ljude od stvarnih.

Otvorio si mi oči za ono što zaslužujem, a to je da budem iskreno i ludo voljena. Znam i da me više nitko nikada neće tretirati kao ti.

Hvala što si mi otvorio oči. Sada znam što zaslužujem i što želim od veze.

Sada znam da postoje loše osobe, ali to ne znači da se ne mogu izbrisati iz života.

I što je najvažnije,

Hvala ti što si me odgurnuo od sebe i pokazao mi pravi put – put ka svome pravom ja.

Sada imam snage i samopouzdanja. Znam svoju vrijednost i znam da zaslužujem bolje."