ZAŠTO NE MOŽETE PRESTATI MISLITI NA NEKOGA? Donosimo 10 razloga plus 10 mogućih rješenja

Ako vam se ikada dogodilo da neku osobu nikako niste mogli "izbaciti" iz glave, stalno ste mislili na nju, znate koliko to može biti naporno...

Profimedia žena, upravljajte svojom energijom

Zašto ne prestajete misliti o nekome, bilo da vam je to bivši partner ili netko o kome samo fantazirate? Dragana Penco, diplomirani psiholog, terapeut za parove i autorica YouTube kanala "Veze i one bezveze", navodi deset razloga zašto vam je netko zapeo u glavi. 

Narediti sebi da prestanete misliti o nekome je jednostavnije reći nego učiniti. Čak neka istraživanja kažu da je s mislima slično kao s porivima. Kada zabranimo sebi da mislimo o nečemu, mislimo o tome još jače. Primjer je kada zabranite sebi slatkiše. Čak i oni koji ih nisu bili željni, s ovakvom zabranom počnu vapiti za njima. 

Kako kaže psihologinja, za potrebe ovog videa morala je biti malo gruba, ali nema ništa od tješenja i stavljanja obloga na rame u koje je zabodena strijela. Mora se izvaditi, iako boljelo i bilo neugodno.

U svakom slučaju, ako smatrate da ste već proveli previše vremena misleći na nekoga, ako vam to kvari dan, ako mislite da vam budućnost s tom osobom nije izgledna, onda je krajnje vrijeme da prebacite fokus s tih misli na nešto drugo.  U svakom slučaju, manje misli, više akcije, a onda će vas akcija preokupirati i konačno vas osloboditi toksičnih misli.

Zašto ne možete prestati misliti na nekoga?  Youtube