ASHLEY GRAHAM - KAKO SAM MANIFESTIRALA ŽIVOT IZ SNOVA: Poznati model svakodnevno čini dvije stvari - ovo je njena tajna

Ashley Graham, poznata manekenka i aktivistkinja koja potiče žene na ljubav prema sebi i prema svom tijelu, otkrila je koje alate za manifestaciju koristi

Profimedia Ashley Graham

Plus size mode Ashley Graham velika je obožavateljica afirmacija koje izgovara svakodnevno pred ogledalom i, kako tvrdi, u njima leži tajna njene samouvjerenosti. Najdraža joj je: 'Ja sam hrabra, ja sam briljantna, ja sam lijepa'. Kako je objasnila, kad je imala 18 godina, morala si je govoriti 'Ja sam hrabra' jer je bila nova u modeling industriji u New Yorku. U odrastanju joj je dijagnosticiran ADHD i disleksija, pa 'Ja sam briljantna' zapravo poručuje ljudima koji su joj uvijek govorili da zbog tih dijagnoza neće puno postići u životu. 'Ja sam lijepa', pak, označava ljepotu prema njenim standardima, a ne onima koje diktira modna industrija. Postala je aktivistkinja koja se zalaže da se žene ne srame vlastitog tijela, a održala je i TED govor u kojem je objasnila kako je gradila samopouzdanje i podsjetila mnoge žene koliko je važno da prihvaćaju, vole i poštuju sebe. 

"Kada govorimo loše stvari o sebi pred ogledalom i drugima - blokiramo svoje blagoslove i budućnost. Sami smo sebi prepreka. Počnite dobro govoriti o sebi'', poručuje 34- godišnja Ashley. 

Kako bi promijenila svoju stvarnost i živjela svoj pun potencijal Ashley Graham osim afirmacija koristi i manifestacijske tehnike, od kojih posebno izdvaja kreiranje mape želja. "Kada nešto izgovorite, zapišete i aktivirate se na tom putu, vi to možete imati. To nije magija, već zdrav razum" - istakla je Ashley Graham u videu na svom YouTube kanalu. 

Mapa želja može biti veći komad papira, tabla ili ploča na kojoj pišete i slikovito prikazujete svoje želje i ciljeve: "Na mapi želja ili ploči za vizualizaciju zalijepila sam sliku luksuzne kuće koja mi se svidjela, stavila simbol novca (dolara) i zalijepila novčanicu od jednog dolara i dopisala mu dodatne nule. Stavila sam sebe u crvenoj haljini kako samouvjereno govorim, a to je ličilo na Ted Talk na kojem sam željela pričati, oznaku za sportski magazin na čijoj sam naslovnici željela biti, kao i šminku i odjeću kakvu sam željela reklamirati." - rekla je Ashley i navela da joj se sve od navedenog ostvarilo.

Profimedia  Ashley Graham

"Mapu sam stavila u spavaću sobu da bude okrenuta prema meni. Zapišite sve što želite, ne čuvajte ciljeve u sebi, već potaknite sebe da nešto učinite za svoju sreću. Ne čuvajte svoje želje kao tajne, već govorite o njima jer vam ljudi oko vas u mogu pomoći u njihovom ostvarenju." - navela je Ashley Graham.

Jedna od najvažnijih stvari je da vjerujete u sebe i šansu da će se vaše želje ostvariti, da radite svakodnevno na njima i sebe svakog dana podsjećate na snove i želje. Na kraju primjene svih alata, Ashley Graham je napomenula da je važno čestitati sebi. 

How I Manifested My Dream Life | Ashley Graham  Youtube