3 osnovna koraka za pomlađivanje lica: Korejke su osmislile vježbu od samo 2 minute koja zateže kožu i eliminira bore

Vježbe od samo 3 koraka u 2 minute dnevno pomažu vratiti gustoću kože i smanjiti vidljivost nazolabijalnih bora

Shutterstock

Žensko lice je poput trokuta čiji se vrh s godinama okreće prema gore, pa gustoća kože opada i potrebno joj je podizanje, ali što prirodnije. Zato treba vidjeti što po tom pitanju rade Južnokorejke koje posljednjih desetljeća diktiraju trendove kada su tretmani ljepote u pitanju.

Vjerne su vježbama i masažama uz koje obrazi postaju čvršći i bore izglađene, a profil lica izgleda mlađe. Vježbe su jednostavne, a korejska tehnika tretira nazolabijalne bore i osjetno podiže obraze. Mogu se izvoditi lagano dok radite nešto sasvim drugo ili tijekom pauze na poslu.

Ovo su 3 osnovna koraka za pomlađivanje lica, a dovoljno je izdvojiti minutu i pol do dvije tijekom dana.

1. Korak: Uklanjanje nazolabijalnih bora

Nazolabijalne bore su bore koje nastaju u području korijena nosa. Iako u određenim godinama postaju sve izražajnije, njihov nastanak može se odgoditi. Tehnika koja pomaže u rješavanju napetosti na ovom području je masaža - od korijena nosa do podočnjaka pa duž jagodične kosti do uha.

Potom pokušajte izmasirati i podići taj dio lica prstima prema gore, te uhvatiti meka tkiva i "izvući" mišićni sloj držeći ga između prstiju.

2. Korak: Čvrstoća obraza

Mišić obraza odgovoran je za gustoću i elastičnost obraza. Najbolja vježba za toniranje ovog područja je kontrolirano napuhavanje obraza i premještanje zraka s jedne strane na drugu.

Ponavljajte vježbu u nekoliko ciklusa dok vam obrazi ne budu umorni.

3. Korak: Nježna masaža podbratka

Stavite glavu na prsa, zatim je lagano zabacite unatrag i laganim pokretima povucite kožu prema gore.

Potom nakratko podignite vrat i nekoliko puta izvucite čeljust s donjom usnom. Ukupno ove vježbe ponavljajte u vremenskom intervalu od 2 minute dnevno i očekujte prve rezultate u samo nekoliko mjeseci.

Izvor: Sensa.mondo.rs