Anđeo dana: Uriel

Poruka dana: Za oprost je potrebno vrijeme

Često na svom duhovnom putu čujete kako morate praštati da biste bili sretni. Često se zbog toga zateknete u situaciji da na silu pokušavate oprostiti, da sami sebe uvjeravate da ste oprostili, no onda vas neka nagla provala ljutnje vrati na početak i otkrijete da je u vama još mnogo zamjeranja.

Oprostiti se ne može na silu. Radi se o procesu koji treba svoje vrijeme i najčešće ga sami i ne možete kontrolirati. Svjesno možete samo donijeti odluku da otpuštate sve što je bilo u svemir i neka svemir poravna račune, neka na fino usklađenim titrajnim razinama odradi ono što sami, u svojoj realnosti, ne možete. Proces oprosta je fino tkanje koje svjesnim umom ne možete pojmiti.

Otpustite bol i zamjeranje u nebo kao što prepuštate papirnatog zmaja vjetru da ga nosi kamo god želi. Za nekoliko mjeseci ili godina, kad se taj zmaj vrati, osjećat ćete još samo milosrđe. I sve loše što je bilo neće više biti važno. Oprost nije svjesna radnja. Ona se odvija dok vi normalno živite. Vaše je samo da otpustite zmaja, da se više ne bavite razmišljanjem o tome što je bilo i da nastavite živjeti.