Ovaj tjedan nema većih prijelaza tranzita, ali jedan zanimljiv aspekt jest velika blizina Sunca i Marsa što može donijeti jaku eksplozivnost, posebice u utorak i srijedu kada Mjesec aktivira Mars. Ta dva dana ne bi trebalo donositi odluke, a isto tako treba izbjegavati veće rasprave. S druge strane, Sunce i Mars ulaze u lažljivo sazviježđe što znači da kraj tjedna, posebice subota i nedjelja donose aspekte lažnih autoriteta na koje bi trebali pripaziti kroz prvi dio kolovoza. Krenimo redom...

Ponedjeljak je dan pod utjecajem Jupitera koji je slab kao i vladar Merkur, a to znači da će biti izraženiji lošiji aspekti današnjeg sazviježđa. Točnije, današnje sazviježđe je impulzivno i u ovom slučaju ta će karakteristika kao i dominacija biti izraženija. Ono na što bi više trebalo obratiti pažnju jest pravda i inzistiranje na njoj.

Utorak nije dobar dan za odluke, a jedino za što je dobar su prijateljstva, kao i za istraživanje emocija poput psihologije odnosa. Ovaj dan može više naglasiti emocije poput ljubomore. Stoga, ne nasjedajte na takve emocije danas. Poznato je da je naše nesvjesno duboko i da su planete samo aktivatori određenih potisnutih stanja. Stoga, danas pažljivije s lošim emocijama koje će biti jače izraženije.

Srijeda je dan u kojem je Mjesec blizu Saturna, a to je poznata situacija koja blokira slobodnu razmjenu emocija. U natalnoj karti, ovaj položaj često izaziva depresiju. Ipak, to uopće ne znači da je ovo depresivan dan, tj. važnije od svega jest da se ne upuštate u emocionalne razmjene ako niste sigurni u svoje osjećaje kao i u osjećaje druge strane.

Četvrtak je dan koji je puno bolji za odluke od 14 sati nadalje. U prvom dijelu dana nemojte donositi odluke, a to znači da budete usmjereni na manje aktivnosti, dok drugi dio dana pruža jako dobre aspekte za ideje i optimizam, ali i za veće odluke.

Petak je dan koji pruža jako dobre aspekte za nezavisnost, kao i za razgovor, pogotovo od popodneva. Dobar je dan za odnose, pogotovo za važnije rasprave. Inače, jedno od najvažnije pravilo koje bi trebalo primjenjivati u odnosima jest razgovor koji simbolizira današnji dan.

Subota je dan koji donosi zrelost. U današnjem sazviježđu Sunce doživljava svoju najveću zrelost što znači da daje najbolje karakteristike Sunca - od snažne volje do autoriteta, ali onog pozitivnog.

Nedjelja do popodneva jača aspekt pozitivnih koraka, dok je drugi dio dana odličan za učenje, točnije znanje koje vam danas može otvoriti nove vidike.

Kao što vidimo, ovoga tjedan nema novih tranzita, ali mali pomaci Mjeseca, kao i Sunca i Marsa ovaj tjedan mogu donijeti nestabilnosti u emocionalnom aspektu. Budite svjesni tih emocija, ali ne tako da pazite na te emocije već ih promatrajte kao dio sebe. Ono gdje ljudi često griješe kada promatraju astrologiju jest da smatraju kako ona služi tome da pripazimo na nešto, a sasvim je suprotno. Potrebno je te loše emocije promatrati, a onda prihvatiti kao dio svog nižeg Jastva.