Moramo, moramo, moramo...

U svakodnevnom životu izloženi smo pritiscima da stalno moramo u nečemu biti bolji nego što jesmo. Moramo biti mršaviji, seksepilniji, uspješniji, moramo bolje kuhati, imati ljepšu odjeću, bolji automobil, lice bez bora... Ohrabrivani smo, nažalost, da težimo novim stvarima, poboljšavamo svoj izgled ili životni stil, a malo tko nas ohrabruje da se osjećamo dobro u svojoj koži.

Težnja nerealnim standardima nametnuta nam je izvana i vodi prema dubokom nezadovoljstvu. Prestajemo voljeti sami sebe i gubimo svoju autentičnost. Sunce je u astrologiji vitalna energija koja nas pokreće, a svatko od nas ima na raspolaganju vrlo specifičnu vrstu energije koja se razlikuje po temperamentu, načinu djelovanja, intenzitetu, potrebama i ciljevima.

Bez obzira na to gdje nam se nalazi Sunce ili, kako se to popularno kaže, koji smo znak u horoskopu, ta posebna životna energija donosi svjetlost i toplinu, sjaji u nama i kroz nas obasjava druge.

Prisjetimo se svojih stvarnih kvaliteta

Napišite popis s barem sedam stvari koje volite na sebi. Sigurno znate nešto o svom astrološkom znaku. Što vam se sviđa od osobina koje se pripisuju vašem znaku? Osjećate li ih kao dio sebe? Biste li željeli i mogli još više razviti te osobine? Zapišite i ono što ne volite kod sebe. Pokušajte preoblikovati negativne misli o sebi. Primjerice, ako mislim da sam brzopleta i nestrpljiva, to ću preoblikovati u: imam sposobnost brzo reagirati i želju da što prije rješavam stvari. Poigrajte se na ovaj način sa svojim „manama“.

Prisjetimo se svoje posebne životne energije, svojih stvarnih kvaliteta i prepoznajmo njihovu vrijednost. Nije potrebno stjecati vrijednosti ili osobine koje nisu odraz naših stvarnih želja. Nismo svi isti i upravo je u toj raznolikosti ljepota življenja, a svatko je od nas potpuno jedinstven i neponovljiv. Dopustimo si da budemo ono što jesmo i budimo ponosni na sebe!

Sunce u sebi doslovno ćemo osnažiti kad hodamo sunčanom stranom ulice, odmorimo se na osunčanoj klupi u parku ili kad popijemo kavu s prijateljicom u sunčano subotnje prijepodne. Sunčati se na plaži ili pozdraviti zoru vježbajući pozdrav Suncu ili tibetance ojačat će našu vitalnost.

Za tmurnih dana možemo u sebi pronaći snagu vlastite životne energije – našeg astrološkog Sunca. Bavljenje aktivnostima koje su izraz te posebne energije pomoći će nam da ostanemo svoji, autentični, da budemo ono što jesmo!

Mjesec u osobnom horoskopu: Nahranite dušu...
Merkur u osobnom horoskopu: Stop negativnim mislima!
Venera u osobnom horoskopu: Tražite sreću u malim stvarima
Mars u osobnom horoskopu: Suočite se sa strahovima...
Jupiter u osobnom horoskopu: Kreirajte emocionalno blagostanje

Saturn u osobnom horoskopu: Zahvalite na preprekama