Veza osuđena na propast

Veza vam je završila prije nego što je stvarno započela, ali to ne znači da nemate opravdanje za ono što osjećate. Možete tugovati, ljutiti se i biti nesretni zbog prekida, baš kao što biste to bili i zbog kraja bilo koje vrste odnosa.

Nitko se ne želi osjećati odbačeno. Preispitujete što se dogodilo i što je spriječilo da ovaj odnos preraste u nešto trajno. 

Da bi veza potrajala, obje strane moraju biti na istoj valnoj duljini što se tiče njihovih namjera. Ako on želi samo spolni odnos, a vi želite djecu, to je problem. I nikad nije dobra ideja upuštati se u nešto razmišljajući kako će se partner promijeniti i s vremenom uskladiti s vašim željama. 

Događa li se? Naravno, ali želite li stvarno gubiti vrijeme i staviti svoje samopoštovanje na kocku uvjereni da ćete moći manipulirati nekim da vas zavoli i želi iste stvari koje vi želite?

Možda je vaša veza završila jer niste imali dovoljno zajedničkih interesa. Možda ste imali nevjerojatnu seksualnu kemiju, ali niste dijelili iste ciljeve i slagali se u bitnim stvarima. Postoje trenuci kada nije važno koliko vam je stalo do nekoga, nema ljepila koje bi održalo vezu.

Zrelost je važan faktor u vezama. I vi i vaš partner morate biti usklađeni ili nikada nećete biti na istoj emocionalnoj razini, pa zajednički život postaje nemoguć.

Ako na početku veze imate nedoumice i niste sigurni želite li nastaviti taj odnos, to je dobro. Puno je lakše izvući se iz nečega što je jedva započelo nego iz veze koja traje desetljećima.

Evo horoskopskih znakova koji su užasni u vezama i razloga zašto je vaša veza na kraju propala:

Ovan (21. ožujka - 19. travnja)

Istina je da je vaša veza bila gotova prije nego što je zapravo i započela. Nikada se prema partneru niste odnosili pažljivo i promišljeno što je neophodno. Stvarali ste planove i niste uključili partnera, ponašali ste se iznenađeno kad vas je nazvao kao da očekujete da vas neće ometati i nikada se niste ponašali kao da ste u vezi. U redu je biti cool, ali ne do te mjere da udaljujete potencijalnog partnera iz svog života.

Bik (20. travnja - 20. svibnja) 

Imate vrlo složen niz testova i pitanja kako biste bili sigurni da je potencijalni partner pravi. Problem je u tome što se toliko trudite biti sigurni da je netko dovoljno dobar za ostvarenje veze, da mu na kraju ponestane strpljenja pa odluči da se ne isplati toliko dokazivati da je vrijedan vaše pažnje. Ponekad se trebate prepustiti i dozvoliti da sve ide svojim tijekom. 

Blizanci (21. svibnja - 20. lipnja) 

Niste željeli imati "grižnju savjesti" pa ste s tom osobom ostavili otvorene mogućnosti. Ako upoznate nekog boljeg ne želite biti vezani. Kako bi bilo da ste u vezi, a zatim upoznate svog savršenog muškarca? Ne volite kad stvari postanu emocionalno neuredne. Puno je bolje držati nekoga na dohvat ruke pa ako se vaša veza ne pretvori u nešto ozbiljno, onda nema štete.

Rak (21. lipnja - 22. srpnja)

Od početka je bio iskren i rekao vam je da ga ne zanima veza, ali vi ste bili uvjereni da će se, kad jednom provede vrijeme s vama i kad vas upozna, predomisliti. Ali, nije. Bio je iskren, vi jednostavno niste bili iskreni prema sebi. Ne možete nekoga odabrati jer je izazov, a vi želite pobijediti u igrama odnosa. Sljedeći put vjerujte kad vam netko kaže da ga veza ne zanima i krenite dalje.

Lav (23. srpnja - 22. kolovoza)

Previše ste zauzeti da biste trošili vrijeme na “skoro“ i nedovoljno dobre pa ste donijeli tešku ali zdravu odluku i okončali vezu. Znate da ste cijeli paket i da, kad se pomirite s manjim, ne činite nikome uslugu. Vaše je samopouzdanje izuzetno privlačno. Ljudi vas odmah zamijete, tako da vjerojatno nećete dugo biti sami.

Djevica (23. kolovoza - 22. rujna)

Oboje ste bili u različitim razdobljima svog života i niste se povezivali na pozitivan način. Možda se opet sretnete jednom u budućnosti, kada budete usklađeniji, ali u ovom je trenutku najbolje da krenete svojim putem. Ne možete forsirati vezu, pogotovo kada oba sudionika nemaju emocionalnih potencijala za stvaranje trajne veze.

Vaga (23. rujna - 22. listopada)

Oboje ste bili toliko oprezni da ne kažete nešto krivo ili ne pogriješite, da niste bili svoji. Bilo vam je nemoguće ostvariti vezu jer niste bili iskreni. Sjajno je biti pažljiv prema tuđim osjećajima, ali ne u mjeri u kojoj se previše bojite otkriti tko ste uistinu.

Škorpion (23. listopada - 21. studenog)

Odnos je bio vrlo intenzivan na početku veze, ali isto tako brzo se potrošio. Dijelili ste ekstremnu seksualnu privlačnost jedno za drugo, ali osim te kemije, malo toga vas je vezalo. Jednostavno nije bilo dovoljno za kvalitetniji odnos i kad ste se oboje zasitili, znali ste da veza nikada neće biti ništa više od seksualnog oslobađanja.

Strijelac (22. studenog - 21. prosinca)

Nije trebalo dugo da vas veza počne gušiti. Želite svoju neovisnost, biti slobodni raditi što god želite, bez osjećaja vezanosti za nekoga drugog. Jednom kad je zanesenost počela nestajati, vi ste poletjeli. Možda je moglo i uspjeti, ali  istina je da vam je sve to bilo izuzetno zastrašujuće, što vas je učinilo jednim od horoskopskih znakova koji su užasni u vezama. 

Jarac (22. prosinca - 19. siječnja)

Doslovno niste imali vremena da se nađete s partnerom. Bili ste previše zauzeti da biste ostvarili išta osim povremenog razgovora. Uvjerili ste se da bi se, da je zaista želio ostvariti vezu s vama, potrudio. Očito, veza nije bila ono što ste htjeli pa sada imate više vremena za svoje radne projekte.

Vodenjak (20. siječnja - 18. veljače)

Vas dvoje rijetko ste sami provodili vrijeme. Išli ste na sastanke s prijateljima i nikada niste imali potrebu biti sami s partnerom. Ne biste ga čak niti držali za ruku u javnosti. Niste željeli izgledati kao par jer vam nije toliko stalo do njega. Bili ste vrlo jasni - poruku vaše nezainteresiranosti primio je. 

Ribe (19. veljače - 20. ožujka)

Možda toga niste svjesni, ali ponašali ste se kao da je on neka vrsta čitatelja misli. Očekivali ste da će znati što osjećate i što želite, a da mu nikada ništa niste rekli. Prema načinu na koji ste postupili, pretpostavio je da želite samo prijateljsku vezu i ponašao se u skladu s tim. Bacati se na nekoga možda nije uvijek najbolji način kad je veza u pitanju, ali trebali biste potencijalnom partneru barem dati nekakav nagovještaj onoga što osjećate.

Izvor: yourtango