Tjedna tarot terapija od 14. do 21. kolovoza 2023.

OVAN
Nedavna prošlost: Iako smo u dijelu „nedavne prošlosti“, u najavi je pomirenje. U sadašnjosti ima mnogo povijesti i ta se povijest iznova priključuje aktualnom trenutku.
U najavi: Kada je dobro zaista je dobro, imate pune ruke posla te skačete od sreće koliko je fantastično. Međutim, kada je loše, tada je u najmanju ruku tragično. Moguće je da u fazama kada vam ne ide, svi planovi o braku ili savezu propadaju i oduzmu vam dostojanstvo. Tada vas ne cijene, ne uvažavaju, spuštaju vas, smatraju vas lošim roditeljem, lažnim guruom, fejk liderom i sl. Uvijek se u tim trenucima morate povući i razmotriti ima li uopće smisla nastavljati dalje? Onda se prisjetite koliko je znalo biti dobro i ne možete uskladiti prošlost i sadašnjost. Na kraju ostanete sami i to ispadne apsolutno prihvatljivo i ima smisla čak i po cijenu toga da ostanete vječita udavača, doslovno bez opcija. Ova vas osoba prilikom rasprava gađa u centar ponosa, dostojanstva, cilja integritet.
Trebate odmak i mudrost, ali ovog puta priklanjate se ideji o pomirenju. Uloge mogu biti zamijenjene. Moguće da druga strana osjeća potrebu za pomirenjem nakon distance i hlađenja.
Potencijalni ishod: Postoji nevjerojatan optimizam oko pomirenja u smislu – ovoga ćemo puta uspjeti! Vi njih želite, čini se da je zadovoljstvo vrijedno patnje. Ne samo da će se vaša osoba uskoro javiti, nego će se i vratiti. Nije isključeno da se dugo niste čuli i vidjeli, ali ovo je jedna jako stara priča iz davnina koja jednostavno nije dovršena. Jedan zapetljani čvor će se otpetljati.
Druga energija nije toliko prisutna u ovom otvaranju, sve se vrti oko vas: kako se vi osjećate, ako se osjećate prije akcije, kako nakon, a ako nešto pokvarite, kako se nosite s time? Što ako oni pogriješe u nečemu, kako ćete se tada osjećati? Iako se pomirenje odnosi u oba pravca, ovo je priča samo o vama i druga je strana u neku ruku rekvizit. Popravljajući ovu situaciju popravit ćete sebe.
U mnogim ćete se segmentima opet nadopunjavati identično kao i u prošlosti, čak i bolje: oboje imate smisla za lijepo, ukusno. Ovu ćete igru dobiti. Svjedočit ćete kvantnom skoku u ljubavi i bit će vam značajno jer ovu osobu već neko vrijeme obožavate, čak ste morali i skrivati koliko vam je stalo. Izvanredne karte, odnijeli ste najbolje čitanje.

BIK
Nedavna prošlost: Nekog ste odbili ili se niste javili. Nije nemoguće da ste se „napravili“ kao da nekog ne vidite, definitivno odbijate akciju. Vuče me na osjećaj da odbijate pomilovati nekog, osobu i dalje držite izvan dosega vaše milosti. Zaslužuje li ovaj podanik moju milost? Ne, ne zaslužuje.
Druga strana itekako osjeća vaš „ne“. Osjetili su taj „ne“ i prije nego se materijalizirao u vašu distancu i nezainteresiranost. Ovo može biti bilo koja tema, ali odgovor je jedno veliko NE.
U najavi: Svi su nervozni oko vas i radi vas. Doslovno čujem stih: „Medena zbog tebe svi smo izvan sebe“. Imamo dvije energije, prva je opsjednuta vašom odbijenicom. Paralelno, ulazite u snažnu, moćnu fazu obilja, ali nervozniji ste nego inače. U nervozi oko priljeva novca, imamo ovu drugu energiju koja je znatiželjna i želi vam se približiti, ali ništa vas ne zarezuje i ne dodiruje.
Vaš dojam je da vas te energije, čak i da se pretvore u koktel, ne mogu zadovoljiti. Ni uz miksanje ne biste skrpali pošten primjerak za sebe. Odbijate poticati odnose koji nemaju sadržaj vrijedan vaše pažnje.
Potencijalni ishod: Ako ste jedan veliki dio ljeta bili anksiozni u smislu hoće li se javiti i misli li na mene, napokon ste okrenuli novi list i sad ljeto za vas tek počinje. Pri kraju ljeta, dočekali ste ljeto. Nije vam stalo hoćete li nekog upoznati i hoće li se ikad itko pojaviti; vaša era upravo počinje. Ne bih isključila da postoje ne samo dvije, nego čak tri energije koje se žele družiti s vama, ali niste nimalo zainteresirani. Otkrili ste novi hobi, novu strast i ne morate ništa nikome dokazivati. Kako završava nervoza oko ljubavi, nestaje i nervoza oko priljeva novca koji nosi vid neke nove odgovornosti. Možete se nositi s novim okolnostima.
Definitivno se odvio obračun u dijelu komunikacije, nekome niste odgovorili na poruku ili mail, ali zapravo je glavni motiv mir. Ne želite da vas usput i casual povrijede, a niti vam odgovaraju duhovno, materijalno, partnerski. Čemu se onda uopće upuštati u išta?
Okrenut ćete se služenju drugima i pomaganju. U svijetu u kojem odbacujemo veze s drugim dušama, jedna mala aktivnost može spojiti nespojivo. Želite pomagati i ne očekivati ništa zauzvrat.
Ako ste u potrazi za ljubavlju, ovo neće biti vaše predviđanje budućnosti. Ali ako ste dosad tražili ljubav, a pronašli sebe – svakako nastupa faza mira, sreće i osobnog zadovoljstva. Vraćate svoju osobnu moć i želite pomoći zajednici.

BLIZANCI
Nedavna prošlost: Suzdržavate se od drame. Pogubljeni ste između onog koliko vam netko znači i ponude koju nudi netko do koga vam baš i nije stalo. Ako je vaša situacija kompliciranija nego što se čini, nije nemoguće da vi nešto nudite, a njima to pak ništa ne znači jer oni nude nešto što nekome pak ništa ne znače.
Bilo bi dobro da ne prianjate na okolnosti i budete poput lopoča. Netko ne prikazuje stvari kakve nisu i tu se neobično topite. Prikazuju se kakvi jesu, otvoreni su, posjeduju balans između mjere i pretjerivanja... Ali iz nekog razloga nalaze se izvan vašeg dosega i stoga imamo tanki temelj katastrofe u najavi; Toranj naravno uzrokujete vi ili ste na granici da to učinite. Oni samo promatraju. Nedodirljivi su u svojoj jednostavnosti, slobodni su, ali nisu raspoloženi za bliskost. Ako i jesu nekome na dispoziciji, nisu vama.
U najavi: Komunikacija. To je dobra vijest. Loša vijest je tema komunikacije, a to je razgovor iz glave, ne srca, skoro kao poslovan prijedlog i poziv na timski rad. Ipak, nema straha da nude ljubav okolo poput slatkiša: fokusirani su na posao, ne samo s vama, nego i inače. Imaju praktične namjere. Svakako možete očekivati susret, ali druga se strana nalazi usred transformacije, izložit će se taman onoliko koliko treba da se razvije ponuda, a kako nemate istu misiju ili karmu - ne preostaje ništa drugo nego uputiti se ka mirnijim vodama i postići slogu i kompromis.
Potencijalni ishod: Što god da nastojite dobiti, jedan način ako išta i možete izvući jest tako da se prepustite. Želite se uključiti i bit će vam zanimljivo, čak i dovoljno da se „samo“ uključite. Previše ste dugo čekali pa bolje išta nego ništa.
Prisutno je divljenje i oponašanje - jedna strana definitivno donosi ponudu, druga emociju. Ta bi se dinamika mogla zamijeniti i ovo drugo bi dugoročno moglo kliknuti.
Imate još jednu priču sa strane koja vas gnjavi, a nema veze sa scenarijem od ranije. Nudit će se pomirenje, taktika je nezrela, mirili ste se i svađali, toksično je. Ipak, uporni su, mogu bez vas, ali ne žele. Očekujte poziv na pomirenje; nećete biti oduševljeni, iako na duge staze ne bih isključila kako ćete se predomisliti. Onda će prvi scenarij biti poslovna priča (iako ste imali u planu nešto više i veće), a drugi scenarij ljubavna (iako niste htjeli). Mogli biste opet zagrliti poznato i zonu komfora, no to ne mora biti loše jer će vas smekšati i u konačnici ljubav je ljubav.

RAK
Nedavna prošlost: Shvatili ste da vas nitko neće spasiti i da se nešto samo po sebi neće otpetljati pa ste se krenuli čupati sami; vjerujem da smo svi dosad bili najmanje jednom u toj situaciji. Nitko me neće spasiti i ako sama ne iskreiram pomoć, pomoć neću dočekati.
Nije bilo lako, ali jedan dio problema ste razriješili. Čini se da ste bili bučni na početku izazova poput Tarzana i cijela vas je prašuma čula, ali sad pri kraju balade pristupate preostalom setu problema sporije, tiše, studentski. Korak po korak, ali odustajanja nema jer upornost ste definitivno svladali. Naučili ste premostiti dio dana kad se loše osjećate i ipak održati namjeru. To ne znači da ste se povodili za onom „spavaj brže“ i slično, nego ste uzeli stanku ali nastavili hrabro grabiti naprijed nakon predaha.
U najavi: Imamo ljubavni zastoj. Emocionalno, nalazite se u rebus situaciji, svašta nešto ostalo je nedorečeno, ali iskreno – niste niti imali vremena baviti se potrebama srca. Vodite računa da ne padnete na istom testu i svakako nemojte drugoj strani postavljati klopke i zamke kako bi oni dobili nedovoljan i ne bi mogli nastaviti dalje s vama. Jer... Oni to žele. Ipak, imate dramu u najavi. Bit ćete izloženi konkurenciji, ali se nećete baviti tom temom jer morate dovršiti prvu temu. Imate kriterije koje druga strana ne ispunjava, trud druge strane je ako se vas pita minimalan.
Potencijalni ishod: Novac vas služi i novac vas hoće: očekujte isplatu, potpisivanje ugovora, prodaju, materijalni uspjeh. S obzirom na to da izlazite iz stagnacije, pokrenut će se i emotivni dio stoga očekujte bliskost, savez, seks. Ništa nije propalo, bit će iz vedra neba, naglo, razarajuće. Ne možete se međusobno otpustiti i uživajte, zaslužili ste.
Nakon ovog raja na zemlji to će ipak biti samo jedan sitni ukradeni trenutak i neko se vrijeme nećete čuti. Opet će nastupiti hladnoća, ali takav je ritam stoga bez panike. Vraćaju se na pet minuta jer su takve okolnosti, ali niste završili usprkos uzmicanju. Bit će prihvatljivo iz nekog razloga.
Jedan dio prošlosti ćete spaliti u kontekstu obrazaca, uvjerenja, definicija koje više ne služe. Kao da ćete zapaliti bol, kritiku, ružne riječi, slike koje vam prolaze kroz glavu, propuste i nedovoljne dokaze: vrijeme je za ponovno rađanje i nastajanje iz pepela. Vaša nova krila su spremna, donosite samo odluke koje vas neće vezati za prošlost.

LAV
Nedavna prošlost: Jedna je energija u pripremi, nastupa iz daljine. Uglavnom, imate posla s energijom koju ništa ne dotiče i ne zarezuje. Neovisno o spolu, to je „dobra djevojka tarota“, vode računa isključivo o obilju i gledaju svoja posla. Također, pravedni su i prepuni ljubavi.
Međutim, fokusirani su na sebe i nisu zainteresirani za ništa što nema veze s obiljem i prosperitetom, žive povučeno, prate svoju istinu i sudbinu. Između vas i te osobe postojala je nekakva strast ili potencijal iste, ali čini mi se da je potpuno pogrešno upotrijebljena. Stvar je propala.
U najavi: Jedna se strana primila svoje čestitosti, jasnoće i karme. Sve izvršavaju uz pristanak. Vama ili njima smiješi se nova ponuda, a netko će to promatrati (vodite računa da uloge mogu biti zamijenjene). Nikome se ne žuri, ali prilika je propala i sada jednostavno samo možete promatrati kako energija koju ste zapravo htjeli ide nekom drugom. Svakako ćete se gledati izmiriti i doći će do posve benigne komunikacije kako biste ostali dio igre.
Potencijalni ishod: Oko povratka se razmišlja neko vrijeme i taj će povratak biti upakiran u neobavezno druženje, što možda nije najbolja solucija jer je start bio pogrešan, potencijal se nije iskoristio, vaša se simpatija primila velikih koraka... Postoji veliko upozorenje koje glasi – osobi se morate pojaviti u vidu barem Kralja, ako ne i Cara ili Čarobnjaka jer prvi put nije uspjelo, definitivno neće ni drugi. Netko ozbiljno riskira da na kraju ispadne budala. Ako možete djelovati kao Visoka svećenica ili Carica, definitivno se odlučite za tu rolu. Izbjegavajte pojavljivanje u smislu da ste manji od makova zrna. Ovom se povratku netko ne nada stoga bi trebalo posvetiti pažnju vezano za detalje, detalji i veliki potezi ovdje mogu značiti mnogo.
Ovakvi su pristupi nezreli, a netko je u međuvremenu ekspandirao i evoluirao. Moglo bi završiti i prije nego je započelo. Ovaj je jaz donekle nepremostiv i dojam je kako nemate ništa zajedničko.
Do prave akcije neće doći, pojavljuju se kao da ne znaju o čemu je riječ i ne znaju vam pristupiti: nemaju smisla, vještine, načina, manira, zrelosti. Jedna je energija odnijela svu magiju, a druga je ne zna proizvesti, nabaviti, dosegnuti... Stoga je u najavi rez koji jednu stranu nimalo neće boljeti.
U ostalim tarot vijestima, svakako nastavite riskirati, imajte vjere i nemojte oklijevati. Nemojte samo razmišljati – napravite to!

DJEVICA
Nedavna prošlost: Imamo nekog tko je želio ostaviti dojam financijske stabilnosti ili stabilnosti uopće, a može biti i akcija koja nije bila dovršena (razvod recimo), ali odglumljeno je kao da jest. Ovo nipošto nije nešto loše, slatko ste nasamareni i nisu mislili ništa loše (vi ili oni, uloge mogu biti zamijenjene), jednostavno su htjeli da im ništa ne stoji na putu, čak ni ta prepreka. Nisu lagali, nego su se samozatajno primili posla ili činidbe koja je bila potrebna.
Netko želi ostaviti dojam, netko nekome želi pokazati i dokazati da ga je vrijedan, a to će biti u konačnici prekrasno izvedeno. Level nasamarenosti je kao u holivudskim romantičnim komedijama – naprosto bilo je potrebno radi sretnog kraja. Nadam se da vam se ova osoba sviđa jer zaista su se potrudili kako bi se dokazali.
U najavi: Ima svježine u ovom odnosu i očekuje se novi početak. Zauzet će se za vas. Ako se vi želite dokazati drugoj strani, postoji nešto stisnuto i uskogrudno u njima što mi se nimalo ne sviđa. Kao da između ostalog vole izigravati žrtvu., tzv. sretna robinja. Postoji nešto nerazvijeno u njima što otvara početak kraja. Kao da ne žele dopustiti da stvar uspije. Nudi se ljubav, ali se zauzvrat dobiva prijateljstvo.
Potencijalni ishod: Ograničenja postaju sve veća. Htjeli vi to čuti ili ne, nije nemoguće da vas je troje u vezi, ali to se tek treba razjasniti. Možda i nisu toliko nezainteresirani ili ne razumiju dobru ponudu, nego postoji još netko ili nešto u vidu obaveze. Ne bih rekla da su zli, nevjerni i sl., imali ste jednu realnost, a oni posve drugu – vaše realnosti kada se sudare ne stvaraju kismet, nego distancu i nerazumijevanje.
Svakako ćete se susretati i dalje, neće doći do konačnog kraja, štoviše ovo bi na dugi rok moglo uspjeti, ali ne nužno sada. Ne mogu cijeniti i razmotriti vaš angažman. Očekujte da će definitivno netko nekome doći i dokazati se, ali zasad nema uzvrata. Nije jasno zašto odmah na početku nisu mogli priznati da nešto nisu ili nemaju? Teško je povezati što su morali postići u tajnosti i predstaviti kao da imaju, a nisu imali? Tu su izgubili dio vremena, a očito nisu gradili odnos s vama cijelo vrijeme, već su to mislili realizirati naknadno.
Preporuka je da se više bavite svojim tijelom. Kada naše tijelo mijenja pokret, mijenja se i naša vibracija, naročito ako dugo sjedite tijekom dana. Vrijeme je za strastvene plesne pokrete i smatrajte ovo pozivom na fizičku promjenu, naročito ako se nedovoljno krećete.

VAGA
Nedavna prošlost: Saznali ste što netko o vama misli, koja je vaša vrijednost. Kako to obično biva, ono što ste saznali ne podudara se s onim koliko su vam se u četiri oka divili. Kritika je došla iz vedra neba od sasvim trećeg izvora, a odlučili ste ne reagirati. Nije nemoguće da je ogovaranje ili komentiranje došlo iz „neke druge kuće“. Druga kuća u ovom kontekstu može biti i bivši poslodavac pa čak i dom bivše partnerice vašeg aktualnog supruga. Sve u svemu, ondje ne idete, ali ih znate. Situacija nije bila zabavna, ne odgovara vam, ali je eksplodiralo, naročito kao nečija nezahvalnost. Može biti bilo koji kontekst, ali netko je rekao to što misli i svakako glas je stigao i do vas. Radi se o tuđoj kući, tuđoj, obitelji ili klijentu. Reputacija je prilično narušena. Netko nema bolje mišljenje o vama, a nisu baš tako djelovali.
Odlučujete ne reagirati.
U najavi: Do konflikta će doći. Ipak. Može se raditi o ugovoru od ranije ili iskustvu kroz koje jednostavno morate proći. Iako se sklanjate od drame, drama neće bježati od vas. Čim razriješite ovu situaciju koja, ispostavit će se, i nije toliko značajna dolazi do unaprjeđenja i slavlja. Vaš trud i angažman se promatra neovisno o tome ako dosad niste bili cijenjeni.
Potencijalni ishod: Ova će se situacija posložiti i scenarij će prebaciti na pobjedu. Morali ste reagirati, zbio se kontrast, ali neke veće štete nema. Vjerojatno ste izdržali određeni vid osude i reagirali minimalno, a samim time može se zaključiti kako je lekcija naučena. Nekad kroz bol manifestiramo, prvo naiđe sve što ne želimo, a zatim zakoračimo u željeno.
Ciklus je potpuno dovršen i jednu osobu doslovno više nikad nećete vidjeti u životu jer se načelno radi o isteku ugovora. Više ćete voditi računa o onome što je ispred vas i gledati u budućnost. Smiješi se jedna velika promocija, dobitak, pronalazak, cilj će biti postignut.
Emocije su kao valovi: mekane su, olujne, izuju iz cipela. Tek kada sve osjetimo možemo otpustiti ono što nam više ne služi. Osjetite, zaliječite, uživajte u slatkoj slobodi.

ŠKORPION
Nedavna prošlost: Neslavno ste otišli i neslavno ste nešto dovršili... Umjesto da vi dovršite stvar, stvar je dovršila vas. Iza vas je bio turbulentan, snažan, ali dobar period. Rekli ste „da“ ljubavi, ali to je bio potvrdan odgovor toksičnoj ljubavi. Kako to često bude, rekli ste da prekidate, ali ste zaboravili otići. Moguće da odnos ne odgovara niti njima, i druga bi strana napustila ovu priču. Oboje ste pomalo slabi i bespomoćni za korak naprijed. Ovaj vas je koncept odnosa dotukao, ali idete po još.
U najavi: Oštra komunikacija oko svih nedostataka ove dinamike. Ta će vas komunikacija udaljiti od vaše osobe (poželjno) i približiti novim manifestacijama (itekako neophodno).
Potencijalni ishod: Uviđate da pomirenja više nemaju smisla. Trebate „a-ha“ trenutak i on stiže, ali ne nužno kroz prizmu ljubavi. Vaš trenutak spoznaje stiže. To će se dogoditi spontano, iz neočekivanog izvora. Kao kada želimo manifestirati novac pa mantramo kako novac dolazi iz očekivanog i neočekivanog izvora. Slično je i s prosvjetljenjem. Očekivani izvor spoznaje može biti guru, Biblija i sl., a neočekivan izvor može biti dok promatrate dvije patkice kako se ponašaju jedna prema drugoj. U ovom smislu, važno je da vas sustigne, a hoće.
Na ovu staru bol dolazi još boli sve dok ne prihvatite nove informacije, pristupe i definicije. Ne znam je li u igri druga žena, ali mogla bi ući u scenarij s obzirom na to koliko se već dugo Škorpioni opiru promjeni. Nekad Stvoritelj, Kreacija, Život potroši sve ideje, a tada ostane ono uobičajeno: treća osoba kao razlog za konačan prekid, razvod, kraj.
Na sve ovo, imamo jednog šarmera u prolazu koji će vam pomoći da opazite svoju vrijednost. Stranac donosi novu perspektivu. Može biti bilo tko, ali neće se zadržati u vašem životu, samo će poslužiti namjerama beskrajne inteligencije veće od nas. Stranac će vas približiti boljoj budućnosti, ali će sudjelovati tek na nekoliko trenutaka u vašoj sadašnjosti. Pomoć stiže u vidu savjeta, razgovora.
Vezano za prvi odnos i prvu energiju, nažalost nije nemoguće da se još kratko reaktivira, ali još malo pa je i to napokon gotovo.

STRIJELAC
Nedavna prošlost: Razmišljate o nekome i taj netko razmišlja, sanjari o vama. Uhode vas na društvenim mrežama 24/7. Međutim, imamo dva problema: netko nekog nije prebolio. Uloge mogu biti zamijenjene, ali čini mi se da ste bili uvjereni kako ste ih preboljeli, a onda ste ih sanjali ili vam se učinilo da ih vidite (naročito s nekim drugim) i tada ste shvatili koliko vam je i dalje stalo. Možda ne na isti način kao ranije, ali senzacija je svakako tu.
Ovo može biti i nostalgija vezano za stan, auto, kućnog ljubimca. Sve i da ste sretni, uzdrmani ste.
Drugi problem je što se dogodilo nešto neugodno vezano za materijalno; vraćanje novaca, knjige, nekog predmeta, ali na ružan način. Ili, posuđena knjiga je vraćena, ali zbila se osuda kako je knjiga vraćena u izrazito lošem stanju. Postoji jedan veliki okidač vezano za materijalno, ali i dalje razmišljate i fantazirate, a osjećaj je uzajaman. Nisam sigurna koliko ćete ovo spoznati u realnosti. Kajanje radi akcije, poruke, pogrešnog pristupa. Nedostaju vam, a i vi nedostajete njima, ali propust je prevelik.
U najavi: Niste fizički upleteni u scenarij od ranije, ovo se prije odvija u samoći i izolaciji. Ovo je gotovo, ali emocionalno niste odustali, naročito ne energetski.
Potencijalni ishod: Vuče se pitanje zašto se ovo ne može nastaviti? Možemo li iskreno razgovarati? Čini se da ne, nedostaje suradnje. Jedna energija ne treba nikog i mantra je „mene nitko ne posjeduje“. Smatra da nema potrebe oživljavati okončano. Iako je i njima možda teško, lakše se usklađuju s odlukom da nema pomirenja. Uznemirilo bi ih da se idete miriti. Ovo može biti i kraj prijateljstva ili poslovne suradnje. Tromi su i teško se izlažu, ali ipak utječu na vas. Kreativni su i inovativni, ali nemaju impuls usmjeriti išta ka vama. Zanima ih samo prosperitet i mir.
Imamo nekog tko se bavi svojim demonima, naročito vezano za izdaju. To su čak i riješili do nekih granica, ali dojam je da druga strana donosi demone drame, a to je nešto što oni svakako namjeravaju izbjeći. Između vas se dogodilo sve osim mudrosti i sada je pomalo kasno. Prihvatite da je gotovo.

JARAC
Nedavna prošlost: Na teži ste način došli do spoznaje kako vi zamišljate red, rad, disciplinu, društvo, brak, udvaranje. I, bilo je naravno jako, jako bolno. Bilo je očito i morali ste progledati. Nije bilo drame ili nećkanja, odgovor je cijelo vrijeme bio pred vama: da su htjeli, oni bi.
Nisu htjeli, stoga nisu.
Neki čin ili djelo doveo vas je do zablude i znali ste da je to zabluda, ali malo ste si zamazali oči da bi na kraju ipak priznali realnost. Netko vam nije dao niti sekundu svoje prisutnosti. Ovo ste iskustvo podnijeli stoički, lekcija je potpuno naučena. Nešto s nekim nikad neće funkcionirati. Pojedinci su možda čak doslovno naredili sebi kako da se osjećaju, a to je da krenu osjećati ništa.
U najavi: Imamo dvije energije; jedna je povezana s prvom pričom. Smislili su se, možete očekivati akciju. Nećete biti sigurni.
Imamo i drugu energiju koja je nova, svježa, obećavajuća.
A imamo i vašu energiju koja se ne želi baviti ičim osim sobom. Fokus vam nije na drugim ljudima, nego na stvarima. Zanimaju vas stvari i izvršavanje obaveza. Gnjavi vas jer morate donijeti (novu) odluku, a odluka je već donesena, naročito za prvu situaciju. Da su htjeli, bi, a vi sada kada ne želite – morate. Nervira vas situacija i niste raspoloženi.
Potencijalni ishod: Imate nove rituale, materijalne uspjehe. Ljubav kao ljubav vas ne zanima ako u sebi ima manipulacije i oklijevanja. Ako prihvatite prvu ponudu srušit će vam reputaciju, a ako prigrlite drugu ponudu to na dugi rok može biti gubitak vremena. Sada ste sve razriješili, ali nažalost nisu energije oko vas. Odmaknut ćete se jer ne možete slučaj niti riješiti, a još manje okončati, a nemate ondje što tražiti. Nemate vremena za ove zone i relacije. Gradite nešto svoje i to postaje prioritet jer uviđate svoju vrijednost.

VODENJAK
Nedavna prošlost: Svima su htjeli pokazati kako vas ne žele izgubiti, stavili su vam ruku na rame, ali zapravo im je u četiri zida bilo svejedno ostajete li ili ne. Ovo može biti bilo što, od reklamacije u trgovini gdje ste im važan kupac (načelno, imaju ih još, niste jedini) do dinamike u obitelji ili kolektivu. Htjeli su pokazati kako vas cijene i bitni ste, nisu dopustili da odete – ali načelno to je bila definicija igrokaza. Zakinuli su vas, ali upakirano je u dojam da se niste shvatili. Nisu se ponijeli fer. Nije nemoguće da vas nisu negdje pozvali. Ruke su vam vezane vezano za reakciju, ne možete si dopustiti rat. Imamo situaciju koju je komplicirano napustiti jer ima mnogo sitnih slova. Ovo može otići i u ekstrem jer znate napamet sitna slova, ali nije kucnuo čas da pročitate tekst naglas.
U najavi: Osjećate laganu oskudicu. Nije vam previše žao, ali ne možete okrenuti leđa situaciji. Postoji strah, ali bez panike: idete prema mirnijim vodama.
Potencijalni ishod: Novac se topi. Eventualno, nečija se milost topi.
Scenarij je prilično nejasan, može se raditi o ovim nezgodnim ljetnim vremenima kada ljetuju „moja, tvoja i naša djeca“ pa nečije dijete stvara kontrast i svi ste izloženi izazovima. Mogu biti i promjene i rotacije uslijed godišnjih odmora pa se nalazite usred drugog kolektiva. Postoji javan koncept i koncept prestiža za van, ali i osjećaj kako je svejedno jeste li vi tu ili ne. Ne bore se za vas, ostajete; tako naprosto funkcionira energija jer mi komuniciramo nefizički, neverbalno i intuicijski.
Moguće da ste za dlaku izbjegli skandal. Međutim, do konflikta će doći, ali to je prihvatljivo. Zaslužujete više od ovog što vam se dešava i čemu ste izloženi; srce bi vam moglo puknuti od tuge radi izdaje, ali isto tako otvaraju se neki novi portali mržnje jer sve ovo nije u redu, nije pravedno i kao da morate u bitku s obzirom na to da vam nitko ne drži leđa. Dojam je kako vam je potreban savez, ali saveza zasad nema. Razvoj situacije donosi tugu.
Na duge staze imamo kraj ovog ciklusa i nekako će proći i ovo. Ojačat će vas i pripremiti na nove strategije. Druga će se strana ponijeti toliko podmuklo da ćete godinama razmišljati o ovome. Svi smo imali uobičajene, očekivane udarce, ali i one koje pamtimo cijeli život. Ovo će biti tetovirano u vaše sjećanje i nikad neće postati zabavna anegdota koju prepričavate nakon koktela više na nekom tulumu.

RIBE
Nedavna prošlost: Vidite jasno situaciju, ali scenarij ima i pozitivne aspekte. Nešto niste okončali na vrijeme, a volite se i želite – no, je li to dovoljno? Ovdje nešto jako nedostaje. Dogodila se greška u koracima i propust, ali imaju „to nešto“ pa se pravite da ne vidite baš „upravo to“ što vidite. Tanka je granica između željenog i neželjenog. Ne poduzimate ništa, ali iznutra vam pluća pucaju i srce vas boli od frustracije. Ipak, ima stabilnosti i dugotrajnosti pa nije trenutak za reakciju. Dio vas nije zadovoljen, ne sviđa vam se lekcija, ali prihvaćate iz dosade.

U najavi: Treba vam nešto opasno. Treba vam adrenalin.
Potencijalni ishod: Želite promjenu, ali promjene zasad nema. Osjećate kako vas akcija zove. Lov vas zove, želite biti lovina. Osjećaj je zasad u vama. Priželjkujete nešto zločesto. Rađa se opsesija, nekog promatrate naročito na Internetu.
U nekom trenutku želja će vam se ispuniti kroz neku manju povredu: lom, prijelom. Ovo može biti prognoza na duge staze, ali zapamtite da čim se dogodi povreda, dolazi do prve promjene i toliko željenog začina koji će oživjeti ovaj podgrijani ručak. Nije nemoguće da nekog odblokirate i obratno, ali pokušaj je pomalo bedast i šašav; vodite računa da ne platite danak neiskustvu. To što ste vi spremni biti zločesti, ne znači i da znate kako se rade zločeste stvari.
Strogo vodite računa da vas ne uhvate jer ne želite ništa mijenjati, nego dodati, a to u pravilu baš i ne ide tako.

  *Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com