Na putovanjima će proraditi njihov istraživački duh, ponijet će ih spontanost, pa će radije sami istraživati gradove i predjele, bez straha se otvoriti potpunom doživljaju neke zemlje. Ne trebaju im luksuzni hoteli, nije važno putuju li u gradsku vrevu nekog velegrada ili na planinske vrhunce, željet će iskusiti sam život! Pripadnici vatrenih znakova vole toplu klimu, egzotične daljine i uzbudljive avanture, koje ih vode podjednako na luksuzna odredišta kao i u neistražene kutke srca divljine. 

Energiju Ovna odražavaju gradovi Verona, Firenca, Krakov, Napulj, Marseille, Madrid, otok Capri. Područja kojim vlada Ovan jesu Danska, Engleska, Švedska, Njemačka i Francuska, a njegovi su krajolici vrući i suhi poput stepa ili predjela s ekstremnim uvjetima u kojima se treba boriti za preživljavanje. 

Lavovski su gradovi Split, Berlin, Prag, Rim, Linz, Damask, Mumbai, Philadelphia. Njegova su područja Italija, Češka, Sicilija, Madagaskar, Rumunjska, Havaji. Lavovski su predjeli oni s puno sunca, tropi s obiljem bujne vegetacije u najživljim bojama. 

Strijelčevi su gradovi Avignon, Stuttgart, Köln, Toledo i Toronto, a tu je i čitava Australija, Španjolska, Čile, Toskana, Provansa i Mađarska. Hrvatska se također može ubrojiti među zemlje s velikim utjecajem energije toga znaka. Strijelčeva se energija odražava u poljima kukuruza i bujnim šumama.