Svibanj donosi prilično teške aspekte. Tek potkraj mjeseca situacija će se poboljšati. No kako Merkur 12. svibnja stvara prelijepe aspekte s Venerom, Marsom, ali i Uranom (što je najbitnije), eto nam ipak dobrih promjena (posebno Blizancima i Djevicama). Komunicirat ćemo lako i ovi će aspekti omogućiti parovima da lakše podnesu one druge aspekte, lošije, koji će pokušati narušiti emocionalne odnose tijekom mjeseca. Od 12. do 19. svibnja raste ponuda, ali i potražnja za sredstvima komunikacije, odnosno mobilnim telefonima, internetom, slušalicama, te raste prodaja ovih ili sličnih uređaja.

U tom razdoblju mnogima će iskrsnuti dobre ponude za putovanja, kao što su "last minute" ponude, pa ne propustite priliku, jer Merkur u Blizancima jako bi vas volio poslati u Italiju, Veliku Britaniju, točnije London, ali zašto ne i u SAD, New York, primjerice... Sve u skladu s mogućnostima pa ako ne budete imali priliku putovati, pokušajte naučiti nešto novo, priuštite si znanja novog jezika ili kulture.

U razdoblju kada Merkur tranzitira znak Blizanaca spremni smo mnogo brže i bolje usvojiti različita saznanja, pa ne propustite tu priliku, povežite se internetom s nepoznatim ljudima (osobito potkraj mjeseca, na mlad Mjesec u Blizancima 28. svibnja) jer sve što je iznenada, neočekivano, u ovom razdoblju donosi zadovoljstvo i sreću, ali i ljubav (posebno onima koji su podznaku Strijelac, Vodenjak ili Blizanci).

Mlad Mjesec u znaku Blizanaca upravo podržava usvajanje novih znanja, kupnju novih knjiga, podučavanje drugih, početak novog učenja, odlazak na putovanje, početak nekog novog druženja, lako uspostavljanje komunikacije, postizanje dogovora koji planirate otprije, a koji vam može mnogo značiti. Uživajte!