Baš kao što možemo pročistiti svoje tijelo i um, tako nam astrologija može pomoći da očistimo svoje ponašanje od nesvjesnih obrazaca. Svaki astrološki znak osjetljiv je na određene teme i pod pritiskom životnih okolnosti može gotovo neprimjetno postati negativan. Negativno ponašanje šteti našim odnosima i uspješnom ostvarenju potreba i želja. Pročistiti se znači upoznati sebe, preuzeti kontrolu i svjesnije živjeti život. Jedan poučan primjer otvorio mi je oči.

Pomoć Saturna

Kad sam tek počela studirati astrologiju, moj učitelj je u jednom neobveznom druženju ispričao da uvijek kad ide u banku, u pomoć prizove svoj Saturn. Bila sam začuđena. Kako se to radi, što to znači? Saturn je poput strogog životnog učitelja, postavlja granice da bi nas naučio samodisciplini, strpljivosti i odgovornosti. Njegova energija pomaže nam prepoznati strukture društva u kojem živimo i u njima pronaći svoje mjesto. On je ambicija, rad i stabilnost. Učitelj mi je objasnio da se pri odlasku u banku koncentrira na energije Saturna, što znači da zrači pouzdanošću i odgovornošću. Ostavlja dojam zrelog čovjeka koji zna što hoće i koji će disciplinirano otplaćivati kredit.

Za razliku od prije, kada sam bankarske poslove obavljala s dosta nestrpljivosti zbog dosadnih administrativnih stvari, ponekad se i sa zebnjom pitajući jesam li sve napravila kako treba, počela sam u banku odlaziti noseći preko ruke torbicu i – svoj Saturn. Osvijestila sam snagu svoje odgovornosti, koncentrirala se na to da ostavim dojam stabilne osobe koja dobro zna što hoće. Pomagao je i sako stroga kroja, koji bih obvezno odjenula da bih ostavila dojam poslovne žene. Moje financije vrlo su stabilne zahvaljujući tome što sam naučila pročistiti površni dojam koji ponekad ostavlja neosviještena energija Blizanaca, mog astrološkog znaka.

Štoviše, Saturn zovem u pomoć i kad odlazim na razgovor za posao. Osvijestila sam svoju brzopletost, pročistila se i preobrazila je u staloženost i iskrenost. Nemam više grč u želucu jer osjećam da ne moram znati sve odgovore. Iskrenost i otvorenost donijet će mi prednost. Površnost i nemir zamijenila sam temeljitom pripremom i informiranošću.

Osjetljive teme

Put pročišćavanja, čišćenje od negativnog ponašanja koje nam donosi ne­uspjehe, vodi kroz prepoznavanje onoga što pogrešno radimo. Nije lako priznati da neki naši obrasci ponašanja odražavaju osobine koje nisu pozitivne. Da biste uspješno napravili pročišćavanje uz pomoć zvijezda, najprije provjerite osjetljive teme koje simbolizira vaš astrološki znak. Ako u svom ponašanju prepoznate neke slabe točke ili negativnosti kojima zapravo branite svoje nesigurnosti, to će biti prvi korak pročišćavanja.

Potom trebate početi iskušavati nove načine ponašanja, tražiti pravi put kako preobraziti svoje negativne navike. Usklađivanjem potreba i vanjskih okolnosti razvijamo svoje najbolje osobine. I ne samo to, svoje mogućnosti možemo svjesno iskoristiti u različitim životnim situacijama da bismo bili što uspješniji.

Slabosti vatrenih znakova pronađite ovdje

Slabosti zemljenih znakova pronađite ovdje

Slabosti vodenih znakova pronađite ovdje

Slabosti zračnih znakova pronađite ovdje