Tako je to u ljubavi

Započet ćemo tjednu prognozu tako da preskočimo ponedjeljak! To bismo rado učinili i da ne virimo u zvijezde, što ne? Idemo odmah do utorka kada je egzaktan bliski susret Venere i Marsa u Lavu. Plamteća žudnja! Bacite se svim žarom u to, osim ako je bivši, dugo već pogrešan, a vi omamljeni ili samo usamljeni. Dajte nekome telefon da vam ga skrije na nekoliko dana. Merkur će nas u Vagi goniti da pišemo ljubavna pisma, najljepše ljubavne stihove pa nam sms-ova u stilu "O Bože, kako ja tebe volim" neće nedostajati.

Budite spokojni, jer Mars ide prema Uranu i ako ste vi ti za kojom ovaj Mars u Lavu gori, neće vas promašiti, on će se javiti. Venera je i dalje retrogradna pa i nismo bogznašto razumni a ni pri sebi kada je ljubav u pitanju. Sve naglavačke. No ako ga iskreno ljubite iz dubine svoje napaćene duše, pišite mu, pišite joj, ali nemojte onda kada dođe kvadrat s Plutonom izvesti verbalni teroristički akt. Jer, što ćemo, tako je to u ljubavi. Netko te voli, nekoga ti voliš a nekada jednadžba ne odgovara željenom rezultatu.

Imamo odakle biti trezveni i razumni. Djevica je tu da se misli a ne osjeća. Logika nad srcem. Budući da je vladar Djevice u Vagi, težit će se balansu.

Početak tjedna

Kako će tko općenito započeti ovaj tjedan ovisi o kraju prošlog tjedna. Jeste li tugu i nemoć zatočili u čašu? Ili ste gledali sunčeve zalaske i zvjezdano nebo vjerujući da ipak, nakon svega, može sve izaći na dobro? Možda ste se utapali u glazbi i filmu i izmaštali neki happy end.

Mjesec će ovaj tjedan šetati od Riba do Raka. Ponedjeljak ćemo jedva držati oči otvorene nejasno percipirajući same sebe od umora i pospanosti. Mjesec će početkom radnog jutra biti bez aspekata pa se ne brinite ako ćete biti nesposobni i za 5 minuta koncentriranog razgovora ili praćenja teme. Jutarnji kolegij poduplajte s 10 litara kave, napravite medijski zapis, jer moguće je da će svi pozaboravljati rečeno i sve pogrešno shvatiti. Pa ipak su to Ribe. Koja poštena Riba mari za realnost?

Već oko 11 sati u ponedjeljak osjetit ćete nalet energije, jer prelazak iz Riba u Ovna se dobro osjeti i to je taj nalet energije za predstojeći tjedan. Ljubavno dramatični šok ili jednostavno bombu od seksa imamo cca već kasno navečer, jer Mjesec ide prema Plutonu i Uranu. Ponedjeljak navečer je za one koji aspekte osjete već kada prilaze, a za one druge, utorak je bingo! Sad idite na početak teksta jer tjedan smo i započeli utorkom :-)

Nakon bitke dolazi Bik

Jedno malo upozorenje za Venere u Lavu koje bi se okušale kao taktičarke ili generali, jer Ovan takta nema i u trenutačnim aspektima ponuda je na stolu taj tren. Ako kojim slučajem zbog taštine odlučite igrati igru, vodite računa da ste naglavačke iliti retrogradne i da ponuda može nestati jednako brzo kako je i došla. Konjunkcija s Uranom je bljesak munje koji rezultira zadovoljnim osmijehom i komentarom kolega sutradan: "Kako zračiš! Što ti se jučer dogodilo?". Pa vidite gdje će tko. No da ne gledamo samo tjelesno, moguća su bljeskovita razrješenja ljubavnih odnosa na verbalnoj razini.

Znate kako ide nakon bitke, što je Ovan, dođe Bik. Hranit ćemo se ljubavlju, nježnošću ili emocionalne rupe zatrpavati hranom. Nebo je skladno tih dana, Mjesec trigon Sunce, osjećat ćemo se više nego dobro 4. 9. jer tu je i Jupiter. Po izlasku iz Bika, čeka nas profesor Saturn, prizemljivanje.

Što se tog diktatora tiče, još malo, još samo malo... Uskoro ćemo odložiti lopate kojima smo kopali po emocionalnim kanalima. Saturn napušta znak Škorpiona. Bilo bi lijepo vidjeti to na naslovnici dnevnih novina. Jer to je stvarno nešto. TO će biti senzacionalan događaj!

Dekica preko glave, Čokolino u zdjelicu

Vikend smo svugdje, družimo se, čavrljamo, Mjesec u Blizancima će se uputiti na izlete, radionice, švrljati i družiti se.

Za kraj, a za kraj Mjesec u Raku, dekica preko glave, Čokolino u zdjelicu i kakao. O nekome ćemo se brinuti, netko o nama. Majčinska ljubav jednog Raka. Možda koji teški uzdah ili samo spokojno uživanje u domu do početka novog tjedna.