Dan kad sam ustala na lijevu nogu

U ponedjeljak ujutro oči ne otvaramo baš uravnoteženi, emocije se ne prenose dobro verbalno a ni misaono. Mjesec kvadrat Merkur. Mjesec u Raku voli se s Neptunom, krevet će biti toliko mio da ćete se od pokrivača teška srca rastati. Moguće da smo zaspali na posao, djeca kasne u vrtić, nemojte ih ostaviti pokraj auta i produžiti. Ponedjeljak je onaj dan koji slobodno možemo nazvati "Dan kada sam ustala na lijevu nogu". Kasnije tijekom dana Mjesec nalijeće na Uran i Pluton.

Hoćemo reći da ponedjeljak počinje sa - Šokiraš me, majke mi! Ako nije ponedjeljak, tijekom tjedna biste mogli slušati ili sami pucati gromove iz vedra neba. Riječi imaju rušilačku ili oslobađajuću snagu ovaj tjedan. Miniranje putem i bez plana.

Žene drage, popijte rakiju ili nešto za smirenje, pogotovo one koje su Rak u znaku ili podznaku, u ponedjeljak i utorak frustracija je neizbježna, ali obuzdajte jezik ako je ikako moguće, moglo bi se reći previše jer je u pitanju afekt. Postoji i druga, ružnija slika ovog aspekta, ali ja ću vjerovati da među čitateljima Sense nema agresivaca. Emocionalni ispad, ukratko.

Pokušajte bez nervoze cijeli tjedan - posebno za volanom. To vrijedi svih sedam dana. Ako ste izvan sebe, radije sjednite na tramvaj nego za volan. 

Zlatousti Merkur u Vagi

Ako blebnete nešto tijekom tjedna protiv svoje volje i prirode a ostanete živi, Merkur je retrogradan u Vagi, teme će se ponavljati, riječi ispravljati. Zlatoustog Merkura u Vagi imamo gotovo 10 tjedana za diplomatsko rješavanje. On sve zna zagladiti. Rođeni diplomat.

Međutim, ako ste kao ekspres-lonac, pod pritiskom već dulje i osjećate se stiješnjeno a niste navikli reći riječ-dvije za sebe, ovaj tjedan će verbalni lonac vrlo izgledno eksplodirati. Velike frustracije imaju tendenciju oslobađati se verbalno, što će biti krajnje neugodno jednom Merkuru u Vagi. Moguća su razvrgavanja ugovora i neočekivane promjene u dogovorima. Izgledno je ponavljanje i ispravljanje dogovora ili njihovo raskidanje, podnošenje zahtjeva za razvod, izjava o razvodu koje će se možda ipak povući. Ovisi o natalnoj karti.

Kako bilo, ovo je vrijeme Merkura u Vagi a on navlači bijele rukavice na jezik prije nego nešto neprimjereno kaže. Što pokvari, to će i ispravljati.

Prošlost ostavljamo iza sebe

Dobra vijest ovog tjedna je da Venera - ministrica novca, ljubavi i samopoštovanja postaje malo normalnija, naglasak na malo, jer trenutak povratka direktnom kretanju i nije njezino najbolje izdanje, ali je sigurno da će odigrati neku vrlo važnu ulogu, tema se veže negdje na 22. 7. ove godine. Vage i Bikovi će se osjećati bolje. Što smo revidirali, revidirali smo, prošlost smo ostavili iza sebe. Sada se okrećemo sadašnjosti i budućnosti. Slika je jasnija. Strahovi pod utjecajem kvadrata sa Saturnom su barem privremeno isparili.

Ne znam koliko ste se grlili i ljubili tijekom prošlog tjedna, no on je pucao od ljubavi. Ako vas je pogodilo, to je od Venere i Marsa s Uranom - Amorova strelica direktno u srce. Slatko umiranje. Tim osjećajem odiše i ovaj tjedan pa udahnite punim plućima.

I za kraj, Jupiter u Djevici opozicija Neptun. Probajte naći pravu mjeru između mašte i zbilje. Jer u pitanju je nešto važno. Neki novi početak. Mlad Mjesec u Djevici. Možda novi posao? Odreknite se svih poroka koji štete zdravlju, ovo je pravo vrijeme za takvu rezoluciju. 

Vikend neka bude marljiv, čistite, perite, sterilizirajte, služite drugima. Činite dobro nekome. Djevica voli biti od koristi.