Jesmo li naučili? Vjerujem da jesmo. Godišta 69.. 70. i malo 71. jeste li se otrijeznili, razbistrili, prestali biti u zabludi, prestali muljati? Izgubili sve iluzije? Dobro je. To mu je bila i namjera. Što ostaje ostaje, što odlazi otišlo je, i odlazit će još malo, poslijedice su još 6 mjeseci moguće kao odjek. Nećemo odmah doživjeti procvat sa Saturnom u Strijelcu, natjerat će nas da se zamislimo. Saturn u Strijelcu možda će malo teže pasti Ribama, Strijelcima i Djevicama u znaku, Mjesecu ili podznaku. No o tome nekom drugom zgodom, imamo 2,5 godine pričati o njemu.

Ovo je tjedna prognoza, a njegov se utjecaj ovaj tjedan i neće tako snažno osjetiti. Filozofija doživljava prizmeljenje, visoki ideali trebaju realizaciju i materijalizaciju. Što propovijedamo a što živimo? Saturn kvadrat Neptun donosi na svjetskoj sceni možda neka velika raskrinkavanja, hoće li i ovo preživjeti, teško je odgonetnuti.

Jupiter opozicija Neptun, veliki snovi, veliki počeci, velike ljubavi, novi posao iz snova? Možda. Samo hrabro naprijed.

Naopaki Merkur

Ono što je najvažnije za naglasti ovaj tjedan je da Merkur u Vagi započinje retrogradan hod, do 17. 9. potpišite ugovore, završite započete poslove, zaključite dogovore, preuzmite pošiljke, kupite avionske karte jer čeka nas do 11. listopada period kada se: ne razumijemo, brišemo što ne smijemo, potpisujemo ono što će se možda poništiti ili biti pogrešno. Iako to razdoblje pokušavamo generalno ne doživjeti kao takvo, ono se takvim pokaže. Naopako.

Merukur: piše, potpisuje, govori, on je ugovor, dogovor, sve što mislimo, sve što šaljemo, on je i naš lijepi Iphone koji zvekne i razbije se u 100 komada jer nas netko trkne i ostanemo bez fancy gadgeta. U ovo vrijeme kupujte samo sacond hand, rabljeno, ne kupujte novo jer će te vraćati, jer će se kvariti, jer će vam stvoriti glavobolju.

Mjesečeve sjene

Mjesec ovaj tjedan šeće od Vage do Strijelca. Ponedjeljak je cvrkutav i šarmantan, utorak ima malo skrivenih nesporazuma, srijeda nudi malo drame a možda i seksa, četvrtak je dan D ili dan kada igra na nebu postaje egzaktna, retrogradna i kada Saturn mijenja kuću. Petak i noć na subotu imaju neku težinu, Mjesec posljednji put u konjunkciji s okusom Saturna u Škorpionu koji je netom napustio znak. No ovdje u našim krajevima se u to vrijeme srećom spava, ipak, neki će provesti besanu noć u brizi i težini, a neki je možda provedu zapleteni i zagrljeni. Škorpion je znak i polje seksa, Saturna više nema, dajte si oduška. Ostatak subote i nedjelje bezbrižno u Strijelcu.

Mars ide prema kvadratu sa Saturnom u tjednima koji slijede, sve što mislite poduzeti, poduzimajte, ne čekajte zadnji čas, mogli biste nesigurno dati gas jer kvadrat je s Marsom u Djevici a Saturn je zid recimo sudnice :). Iskoristite ovog hrabrog odvažnog Lava i vatreno se zaputite u novo. Baš ono što ste poželjeli prošlog tjedna s mladim Mjesecom i solarnom eklipsom.

Sretno nam svima!