Ovca koja bleji gubi zalogaj

Razapeti smo među obavezama i dužnostima u ponedjeljak. Mjesec u Jarcu zna trpjeti. Šuti, radi i napreduje, emocije duboke i potisnute. Emocionalnost nosi težinu. Ali znate izreku "rad spašava", Djevica plješće na nju, ona to podržava, jednostavno se voli ubiti od rada. Raditi i služiti - znači živjeti. Malo frustracije za početak tjedna, kako bismo se dobro opustili do kraja tjedna. Frcat će. Iskre :-)

Sunce potkraj tjedna prelazi u znak Škorpiona. Škorpion je kraj, završetak, propadanje, dezintegriranje i novi početak. Rađanje feniksa. Koncept beskonačnog poništavanja i regeneracije. I seks. Ali ovaj tjedan preporučuje se druga škorpionska osobina. Naši su stari govorili: "Ovca koja bleji gubi zalogaj". Ovaj tjedan isplati se neke stvari prešutjeti.

Škorpion u prvom planu

Dosta toga na nebu sliči Škorpionu: Venera trigon Pluton. Opsesivna vampirica u žudnji za besmrtnom vječnom ljubavi. Gladna seksa. Mars sve to prati, ekstremno pametan Mars u konjunkciji s Jupiterom, koji može savršeno smišljeno dovesti u kaos  inkonjunkcija s Uranom. Mars je u trigonu s Plutonom, kao i Venera. Duboko. I napeto.

Ako tome svemu dodamo i Merkur u Vagi, koji govori o našim odnosima, kvadrat Pluton govori o neugodi, tenzijama, neizrečenim riječima, izgubljenim porukama u eteru, pošti, inboxu nikada poslanim i nikada pristiglim riječima. Tišina. Dominacija. Borba moći. Agresija kroz šutnju. Sabotiranje samoga sebe.

Uputa za upotrebu ovog aspekta: Radije budite promatrač nego izbijač. Promatrajte. Ne reagirajte. Bolje je ne reći ništa negoli reći previše. Ne raspolažete svim informacijama. Nisu stigle do vas. Upozorenje s početka. Zatvorite usta!

Riječ za kraj tjedna

Subota eksplicitno stavlja ljubavni život na tapetu. Venera Jupiter konjunkcija s opozicijom Merkur-Uran - iznenađenje koje bi moglo biti dobro! Miruj, miruj, srce moje - rekao je Petar Preradović.

Logičnog razmišljanja i razuma u petak i subotu nema. Mjesec je u Ribama, on je sposoban dezintegrirati zdrav razum do isparavanja. Uza sve ove plutonovski požudne aspekte u raznim kombinacijama s Uranom, riječ za kraj tjedna je - kontracepcija. Neprobojna.

Za one bez ljubavnog života mjesec u Ribama je kao kiša na prozorskom oknu, sjeta i suze. Ribe vole plakati, osjećati i oplakivati. Mjesec je u opozicji s mnoštvom u  Djevici, koja voli čistiti. Recept bi bio: Plačite dok perete pod. Suze neka pune kantu. 2 u 1. Ali ne brinite, to su suze olakšanja, možda i oprosta. Suze koje čiste dušu i tijelo. Za to nema boljeg Mjeseca od nježnog ribljeg.

Da vas ne povuče ovo seksualno nabrijano nebo, ne zaboravite: Šutnja je zlato.