Mlađak u Vagi, 13. listopada, odlično je razdoblje da pronađemo ravnotežu u životu. Na vagi su uvijek dvije suprotstavljene sile, potrebe ili želje, pa je sasvim razumljivo da smo neodlučni. Promišljamo i „važemo“ svoje mogućnosti prije nego što krenemo u akciju. Na vagi Jarca, Raka i Djevice su posao i novac s jedne, te vrijeme posvećeno obitelji s druge strane. Blizanci, Ovan i Vaga važu svoje ljubavne veze, a Vodenjak, Stijelac i Lav poslovne veze. Bik, Ribe i Škorpion kolebaju se bi li napravili po svome ili ugodili drugima. Premda nam se tako ne čini, svaki odabir je vrlo jednostavan: poslušajmo svoje srce!

Ako još nismo odvagnuli svoje mogućnosti, prva četvrt u Jarcu, 20. listopada, pomaže nam shvatiti čemu se opiremo. Što iskreniji budemo prema sebi, lakše ćemo birati, prosuđivati i provoditi svoje odluke. Unutrašnjem preispitivanju najviše su izloženi Jarac, Rak, Ovan i Vaga. Stabilna zemljana energija Jarca odličan je oslonac Biku i Djevici, Ribama i Škorpionu. Osjećaju unutarnju sigurnost i lakše odlučuju.

Uštap je razdoblje kad postajemo svjesni rezultata svojih prethodnih aktivnosti i ubiremo plodove. Uštap u Biku, 27. listopada, bit će posebno plodan, s opipljivim, vrijednim i lijepim nagradama za sve koji su bili marljivi. Za Ovna i Vagu nagrada dolazi u obliku novca, za Jarca i Škorpiona kao potvrda ljubavi. Ribe i Djevica dobivaju diplome, stipendije za školovanje i potvrdu svog znanja. Blizanci i Vodenjak počastit će se slobodnim vremenom i odmorom. Lav, Rak i Strijelac na poslu će doživjeti priznanje, a najsretniji je Bik koji se osjeća stabilno i sretno u svim aspektima života.

U opadajućoj fazi Mjeseca dobro je razvrstati iskustva, odbaciti nepotrebno, pročisititi život na razne načine. S drugom četvrti u Lavu, 3. studenoga, pročišćavanje je najbolje napraviti plesom, dramom, stvaralačkim aktivnostima. Blizanci i Vaga dramatičnim će prepričavanjem prošlih zbivanja i sami sebi razjasniti što treba pustiti. Ovan, Lav i Strijelac posebno su kreativni, a rad i vrijeme provedeno s djecom pomaže im vratiti čistu i optimističnu sliku svijeta. Vodenjak, Bik i Škorpion svoje intenzivne osjećaje najbolje će pročisititi uz omiljene dramatične filmove, serije, glazbu ili knjige.