S prvom Mjesečevom četvrti u Ribama, 18. prosinca, u nama raste plima osjećaja. Poziva nas da uronimo u svoju nutrinu. Vrijeme mirovanja i preispitivanja pomaže nam da završimo godinu puštajući sve ono što nas ne može ponijeti naprijed. Mašta i glazba, romantično raspoloženje i profinjeno ozračje sigurno su utočište od grube svakodnevice. Ribe, Rak i Škorpion posebno su nadahnuti za uljepšavanje stvarnosti. Ako se želite izjadati i dobiti dobar savjet pronađite Bika, Djevicu ili Jarca.   

Uštap u Raku, 25. prosinca, ovaj će nam Božić učiniti čarobnim. Savršena je to energija za opuštanje u intimnom krugu, za obnavljanje uspomena, za uživanje u hrani i toplini zajedništva. Stoga organizirajte veliko obiteljsko okupljanje, izvucite albume s fotografijama i pripremite puno ukusne hrane. Jarac, Rak, Vaga, Djevica i Ribe mogli bi podleći prazničnom stresu jer žele ugoditi svima. Bik, Škorpion i Lav u dokolici se prepuštaju senzualnim užicima hrane, mirisa, boja i svjetlosti. Blizanci, Vodenjak, Ovan i Strijelac pobrinut će se za dobro raspoloženje i neumorno smišljati igre i pošalice hraneći se pohvalama i ljubavlju bližnjih. Sretan Božić!

Druga Mjesečeva četvrt u Vagi, 2. siječnja, znak je da trebamo završiti i maknuti sve što nas udaljava od partnera. Energija Vage usmjerena je na stvaranje sklada, posebno u odnosima. S opadajućom fazom Mjeseca lakše ćemo pomiriti razlike i stvoriti ravnotežu između vlastitih i tuđih potreba. Vaga, Vodenjak i Blizanci instinktivno znaju kako postići savršen kompromis, koliko uzeti, a koliko dati. Ovan, Lav i Strijelac ozbiljno se i odgovorno posvećuju onima koje vole.

Evo što bi bilo dobro napraviti s praktičnom i učinkovitom energijom uštapa u Jarcu, 10. siječnja: preispitati novogodišnje odluke. Otputovati u planine. Pomiriti se s prošlošću. Obnoviti odnos s ocem. Čuvati svoju energiju tako da radimo samo ono neophodno. Korak po korak planirati ostvarenje velikog cilja. Jarac, Djevica i Bik najlakše će se vratiti radnim obavezama. Rak, Vaga i Ovan traže priliku da produlje praznično raspoloženje. Strijelac i Blizanci preispituju svoje financije, a Vodenjak i Lav razmatraju osjećaj sigurnosti vezan uz posao. Škorpion i Ribe profitiraju na davno učinjenim uslugama prijateljima.