Vatrena i svojeglava Venera

Vatren je tjedan pred nama. Venera ulazi u Ovna i mijenjaju se osjećaji. Samostalna i neovisna Venera, pomalo muški agresivna i rezolutna u Marsovom sjedištu ostat će gotovo mjesec dana. Velika promjena nakon Venere u Ribama, koja je bila sjetna, koja se prisjećala, opraštala, zaboravljala, pila, tugovala, plakala, čekala, sanjala i maštala.

Ova Venera ništa od toga ne radi, impulzivna i možda i svojeglava srlja u sve što hoće i odbija rezolutno sve što neće. Srećom, šarmirat će je blagousti Merkur u Biku, njenom sjedištu, i malo je smekšati. Blag i duhovit Merkur u Biku dobro će doći da smanji tenzije. Prošetajte tu i tamo u zalazak sunca, uživajte u parku, pomirišite cvijeće... i ne zaboravite da ste žene bez obzira što je Venera gotovo mjesec dana u Ovnu. 

Mlad Mjesec, koraci koji mijenjaju život

Mladi Mjesec u Ovnu 7. 4. prepun je uzbuđenja i žurnosti, kao i potencijala za korake i odabire koji mijenjaju život. Uran radi konjunkciju s mladim Mjesecom i poziva nas da se identificiramo s najautentičnijim sobom i svojim stvarnim osjećajima prema nekome ili nečemu. S ovom istinski živom energijom možemo postaviti nove prioritete i istražiti nove mogućnosti odnosa. Uran u Ovnu je također ekstremno usmjeren na sebe i divlji pobunjenik do te mjere da smo sposobni izbaciti iz svog života čak i ono što je dobro samo da bismo dokazali tezu ili ostali na svom tvrdoglavom putu.

Autoriteti vjerojatno neće dobro reagirati na Uranovu pobunu. Što naša opsesija više vlada nama, to je ishod gori. Stoga, savjet: Učinite sve u svojoj moći da se odvojite od zahtijevanja da ishod bude onakav kakav želite i apsolutno u vašoj kontroli i komandi. Ostanite miri, temeljito rješavajte probleme, korak po korak i fokusirajte se na jednostavna rješenja. 

Svjesno odaberimo dobro

Ovaj Mladi mjesec u Ovnu je mješavina završetaka, početaka i popriličnih konfuzija. Ovo je posljednja kardinalna lunacija s Uranom i Plutonom istovremeno. Imamo „svetu budalu“ u aspektu Marsa i Neptuna koja nas nagovara da poduzmemo divovski korak u vjeri, Uran zahtijeva apsolutnu slobodu da učini što god, a Pluton nas upozorava da se riješimo tereta i smeća prije nego što započnemo išta novo.

U kardinalnoj vatri, Ovan dominira ovim astrološkim eventom i bez zraka na nebu koji bi nam pomogao da održimo osjećaj perspektive moramo svjesno odabrati praktično aktivno slušanje, umjesto svojeglavosti. Post it za ovaj tjedan: strpljenje, tolerancija i dobrota, ne zaboravite dobrotu!