Ovaj će mjesec biti u znaku dva zanimljiva tranzita: retrogradnosti Saturna i Marsa koja završava 29. 6. i opozicije Saturna i Venere koja završava 13. 6. Prvi donosi veliku upornost i trud, ali i opasnosti kojima smo globalno izloženi. Na osobnom planu nosi mogućnost sukoba u odnosima. Drugi tranzit donosi želju za strašću i strah od strasti.

Blagi na jeziku

Ono što je dobro za sve nas jest što će završiti problematični retrogradni tranzit Saturna i Marsa. U ovom trajanju nije se dogodio pedesetak godina, a vidjeli smo da je globalno donio mnoge nestabilnosti i nestabilno vrijeme.

Također, ovaj tranzit nas upozorava da je poželjno pripaziti na odnose s braćom i sestrama te da nije dobro rješavati pitanja vezana uz nekretnine i nasljedstva. Ipak, situacija će sigurno biti lakša kada Mars uđe u Vagu 18. 6. i tada će se te tenzije smanjiti.

Napeti razgovori i svadljivost koje je izazivao Merkur smanjit će se od 8. 6., tako da će komunikacija postati diplomatična, problemi će se bolje moći izreći, ali treba napomenuti da to neće ići uobičajenom lakoćom. Ovaj Merkur nam govori da ćemo zbog djelovanja Saturna morati uložiti puno više energije i komunikacijskih vještina želimo li doći do cilja.

Netko tko vas istodobno iritira i privlači

Trenutačni tranzit Saturna i Venere donosi proturječnost kakva je nepoznata znanosti, ali je poznata kvantnoj fizici i psihoterapiji. Freud je to zvao ambivalentnost. Dakle, ovaj tranzit pokazuje strast i želju za strašću i seksualnošću, no istodobno budi strah zbog starih propalih odnosa i koči strast i seksualnost.

To je situacija u kojoj nekog jako želite, ali vam se strast ne događa zbog različitih razloga. U pozadini je, prema tumačenju jyotisha, karmička situacija ljubavi prema osobi koja vas ne želi, a prema tumačenju psihoterapije, radi se o ambivalentnosti gdje se zaljubljujete u nekog tko vas istodobno iritira, ali i snažno privlači.

Karmičke veze

Radi se o situaciji koja je jača od vas, a to znači da ste pod utjecajem arhetipa animusa ako ste žena ili anime ako ste muškarac. Rješenje bi većina tražila u želji za započinjanjem te veze koju neće biti lako ostvariti, zbog Saturna. Mudriji će taj materijal prepoznati kao emocije na kojima treba raditi tako da prepoznaju uzroke.

Ovo je karmički tranzit veza i napuštanja koja su se dogodila u prošlom životu, a u ovom životu ih osjećamo kao nesretne ljubavi. Sada taj tranzit podsvjesno može biti izražen tako da vam se netko sviđa, prisjećate se neke veze ili susrećete osobu iz prošlosti, ali svi ti odnosi imaju težinu.

To je odlično razdoblje za prepoznavanje tih emocija i uviđanje obrasca, ako imate želju raditi na odnosima i upoznavati stvarnu ljubav shvaćanja i prihvaćanja.

Život nakon 13. lipnja

Od 13. 6. aspekt ljubavi se popravlja i komunikacija će u odnosima biti puno bolja, a do kraja mjeseca sve će se znatnije popraviti. Odnosi će biti dosta pod utjecajem flerta u drugoj polovici lipnja. Možemo reći da ovaj položaj vlada upravo sveprisutnom flertu u kojem se veze doživljavaju neobavezno.

Statistika govori da je takav oblik odnosa u znatnom porastu, ali iz moje perspektive i rada s ljudima, partneri se takvim odnosima okreću više iz osjećaja beznađa nego iz potrebe za ljubavlju. Ovaj položaj daje lako zaljubljivanje, ali istodobno i brzo hlađenje jer blizanački pristup ljubavi uvijek je u potrazi za novim sadržajima i u strahu od prihvaćanja odgovornosti koja nas tjera na konstantno otvaranje srčane čakre.

Ukratko, prvi dio mjeseca bit će izazovniji, a drugi donosi poboljšanja kako u odnosima, tako i u drugim segmentima života, ako to potvrđuje i vaša natalna karta.