Netom prije ljetnog solsticija, proljeće ispraćamo 20. lipnja, s uštapom u Strijelcu. Vrhunac prepoznavanja da smo u jednakoj mjeri fizička kao i duhovna bića. Energija Strijelca želi uroniti u životne radosti pa ćemo naći mnogo zabavnih načina da ugodimo tijelu.

Sport i kretanje, avanture i seksualnost, hrana i odmor bit će potpuni samo onda kad se uravnoteže romantičnim idejama, vatrenim stavovima, otkrivanjem novih životnih istina. Vaga, Vodenjak i Blizanci lakše će se prizemljiti, prepustiti se fizičkoj strani života. Djevica, Bik i Jarac lakše će si dopustiti odmak od stvarnosti u maštu i spremnost na avanture duha i tijela! Strijelac, Ovan i Lav dobivaju injekciju životne energije koja budi osjećaje, potrebu za stvaranjem, zaigranost, a Rak, Ribe i Škorpion spremni su proširiti granice, otvoriti srca novim ljudima, novim iskustvima i novim spoznajama.

Druga četvrt u Ovnu, 27. lipnja, pomoći će nam da precizno i brzo riješimo sve što stoji na putu ostvarenju naših planova. Opadajuća faza Mjeseca faza je puštanja i završetaka pa lakše prepoznajemo prava rješenja i pravi način djelovanja. To prvenstveno vrijedi da bismo riješili ono što smo već prije započeli. Ovan i Vaga, Rak i Jarac moraju pripaziti da nekoga ne povrijede. Lav i Strijelac posebno su uspješni u rješavanju ljubavnih pitanja, Vodenjak i Blizanci će pomagati drugima da riješe svoje probleme.

Mlađak u Raku, 4. srpnja, događa se uvijek početkom ljeta, u doba godine kad vlada svjetlost. Ta svjetlost donosi životnu radost i trenutak je proslave obiteljskih veza i svega onoga što ima posebno mjesto u našem srcu. Mlađak u Raku možemo smatrati astrološkim Majčinim danom. Provedite više vremena s roditeljima i s djecom, pričajte priče o djetinjstvu, zabavite se igrama koje ste voljeli kao dijete, prisjetite se dugog niza svojih predaka.

Rak i Jarac, Vaga i Ovan posebno su sentimentalni, a naglašeni osjećaji mogu probuditi i neka neriješena pitanja iz prošlosti. Škorpion i Ribe otvaraju vrata svog srca za novu ljubav, a Bik i Djevica za novi pogled na svijet. Lav i Strijelac, Blizanci i Vodenjak sve se snažnije vežu za novu kreativnu ideju koja će u idućim mjesecima poprimiti konkretan oblik.