Završavaju neki teži aspekti

I lipanj se bliži kraju, a s njim završavaju i neki teži aspekti. Mekur sa Saturnom i Neptunom u lošem aspektu donio je neke neočekivane stvari, razočaranja, odgode i dosta odgovora "ne". Ono što ovaj tjedan čini posebnim je Mars u Škorpionu koju se zaustavlja.

Retrospekcija završava prvu fazu, undo, redo, čekiraj, pronjuškaj, špijuniraj, stacionarna faza nastupa 30. lipnja kada je ujedno i najjači utjecaj planeta u retrogradnom hodu. Svi s planetom ili točkom horoskopa na 23 stupnja Škorpiona možete očekivati promjenu akcije, ili nakon neakcije konačno akciju. Ovaj Mars nije hirovit, eksplozivan je, ali s odgođenom detonacijom.

Polako se možete nakon tog datuma pripremati za ponovni "ispit" hrabrosti. Mars se smatra "slobodnim" tek kada dostigne stupanj i točku gdje je započeo retrogradno kretanje, do tada je u "sjeni" pa neka i vaša djelovanja budu takva još neko vrijeme, prije nego što krenete jasno i glasno. A tako voli Merkur u Blizancima, no uskoro mijenja poziciju i postaje pjesnik. Spjevat će odu majci, odu domovini, odu... kuharici. Već u četvrtak manje smo brbljavi i manje eksponirani, a više intinmi.

Nestvarna, magična, nježna...

Najljepši aspekt, najnestvarniji i najbajkovitiji ovog tjedna je Venera trigon Neptun, koji se osjetio, ako je bilo sreće a vi čovjek ispred  vremena, već i prošli vikend. Mhm, ljubav je u zraku. Nestvarna, magična, nježna, sita, koja bez ograničenja teče.

Da, možemo pričati o Neptunovim iluzijama, međutim, bez sanja i nadanja nema ni čovjeka. Stoga pustite se i dopustite si. Možemo i o Saturnu koji cijelu sliku i dalje kvari kvadriranjem Neptuna. On je ograničenje. Čokolada dolazi u određenoj gramaži, ograničena je količinom, pa eto, samo prihvatite da dobivate koliko dobivate iz mora Neputnove bezgraničnosti i budite zahvalni na tome što je i što ste dobili, pronašli, osjetili ili poljubili.

Ništa što je naše ne može nas zaobići

Mjesec ovaj tjedan počinje znakom Ovna, kojem ljubav i nije baš prioritet, borben znak, borben Mjesec, a možda i koji šok ili nervoza. No kada dostigne Bika, sredinom tjedna, priča o Veneri i Neptunu je potpuna. Sita ljubav, topla ljubav, puno ljubavi. Potrudite se da ovu energiju propustite kroz sebe. Ona nije glasna. Ona ne lamentira, ona osjeća i uživa sada i ovdje. Do kraja tjedna očekujte neke lijepe, ljupke, možda ljubavne, a možda samo tople ljudske poruke. Nije nam svima dano sve istodobno. Stići će. Ništa što je naše ne može nas zaobići.

Kako je vrijeme vladavine Raka, koji je ponajprije vezan uz dom, obitelj i majku (ne kolutajte očima, oni su mliječni tipovi i majka im je potrebna kao i laktoza), više vremena ćemo provoditi u krugu bliskih osoba, što se može pročitati i kao "u krugu samog sebe bez drugih osoba". Glancajte i uredite svoj oklop, da vam bude ugodno ako se u njemu planirate skrivati od ostatka svijeta.