Iz Raka u Lava  

Iz astronomske perspektive Merkur i Venera nisu toliko bitni. Velika i bitna planeta koja je pokupila svu pažnju medija u zadnje vrijeme je najveći planet u našem solarnom sustavu Jupiter i Juno s kojim se trenutno druži.

A astrološki? Nema nas bez Merkura (komunikacija) i Venere (ljubav i naklonost). Oboje ovih malih moćnika grabe medijske naslovnice u našim životima ovaj tjedan. Osim bitnih aspekata koji nastavljaju serijal događaja iz proteklih dana, oboje mijenjaju znak. Iz Raka u Lava. Bitna promjena. Lav nema pojma o čemu Rak misli, ne vidi ga, iza leđa mu je, nema tu sevdahičnu osjećajnost. Lav je optimizam. Lav je javan. Lav je Lav, ostali ga ne zanimaju previše.

Oprezno s riječima

Tjedan počinje uz prasak - ili bolje rečeno s onim kada "tresnemo a ostanemo živi" ! Merkurov kvadrat sa Uranom je egzaktan u ponedjeljak i djeluje prvu polovicu tjedna. Ponekada taj aspekt donese vrlo blistave ideje i inovativno razmišljanje. Samo, nemojte šefu reći da je potpuni idiot ili se s partnerom ili prijateljem posvađati oko nečega što nije niti inovativno niti bistro! Pobrinite se za back up podataka, ovaj aspekt se voli igrati sa vašim računalima i telefonima. Sistemi vole padati pod njegovim utjecajem.

Pokažite se, sjajite

Venera napušta znak Raka i ulazi u znak Lava u utorak. Vrijeme je da postavite svoje ciljeve i pronađete nekoga tko bi pristajao u vaš dom. Priznajte, barem ste se jednom "kućili" tijekom ovog perioda Venere u Raku razmišljajući ipak malo ozbiljnije i domaćinskije o partneru.

Savjet za vrijeme boravka ove Venere u Lavu bi bio: Ne možete prodati ništa bez malo promidžbe i reklame, pa tako stoje stvari i s vašim ljubavnim životom. Venera u Lavu zna sve o samopromociji, rođena je na pozornici na kojoj se voli pohvaliti. Svi imamo nešto s čime u odnosu na ostale uistinu sjajimo. Pokažite se! Netko će vas sigurno promatrati dok "emitirate " promidžbeni program.

U četvrtak se Merkur pridružuje Veneri u Lavu. Velike riječi i velike ideje na horizontu. Ruku na srce, kada je dedukcija u pitanju Merkur u Lavu nije za taj posao, sortiranje i logika mu nisu najjača strana, ali ako želite nešto prezentirati uz maksimalan efekt pisanom i govornom riječju obratite se ovom Merkuru. Ako treba pisati ljubavno pismo, u kojem se treba izrazit proporcija ljubavi također neka ga ovaj Merkur piše kako bi se postigao maksimalan efekt. Velike blistave i sjajne riječi su lavlje riječi.

Trenutak za mijenjanje stvari. Ali prije dobro promislite

Sunce krajem tjedna radi kvadrat sa Uranom, a istovremeno i trigon sa Marsom što je fantastično precizno i odvažno da nije ovog prvog brzopletog impulsivnog i svojeglavog  aspekta. Molimo - "Ispeci pa reci " je na post-it papirićima ovaj tjedan. Poželjeti ćete nešto dobrano uzdrmati. I drmajte, samo trenutak  prije -  promislite. Mijenjajte kako god vam je drago, samo trenutak prije - promislite!

Ljubavni naumi će biti vrlo teatralni koncem tjedna, stvara se atmosfera kada je iskorak odvažan i rječit zahvaljujući Lavu. Vrijeme Raka je možda iznijelo neke emocije na površinu (Pluton i Uran su se za to pobrinuli, ako nije išlo milom oni su sredili da ide silom). Hrabro, teatralno, zvonko i glasno adresirajte svoje izjave ljubavi. Po lavlji.