Ovaj mjesec obilježit će nekoliko konstelacija. Rujan započinje s nekoliko loših dana, točnije 1., 2. i 5. rujna nisu dobri za započinjanje poslova, dok retrogradni Merkur koji je započeo 30. 8. i završava 22. 9. donosi više dobrih a manje loših aspekata. Najvažniji tranzit je izlazak Marsa iz konjunkcije sa Saturnom u Škorpionu koji je donio sve ono loše proteklih mjeseci.

Merkur i Jupiter provode svoje ciljeve

Merkur se nalazi u znaku Djevice u svojoj najvećoj točki snage. Planeti uživaju u vlastitim domovima, tj. znakovima. Ako dodamo retrogradnost Merkura, mogu se početi ponavljati misli iz prošlosti kao i neriješeni dokumenti. Merkur i Jupiter su trenutno veoma blizu. Oni su u planetarnom ratu, obojica žele provesti svoje ciljeve.

Merkur voli koristiti svoje intelektualne sposobnosti, Jupiter je više filozofski usmjeren. Merkur je analitičan, Jupiter mudar. Merkur je impulzivan, Jupiter praktičan. Rat Merkura i Jupitera traje do 3. rujna i donijet će nesuglasice između praktičnosti i sagledavanja stvari ili situacija mnogo šire.

Od 30. kolovoza do 9. rujna možete dobiti puno zahtjeva da pomognete drugima i bit će vam teško reći ne, pogotovo kad je riječ o odnosima. Pričekajte i ne uskačite u sve ono što dolazi naglo. 

Savjeti za retrogradni Merkur

Merkur se seli nazad u Lava 9. rujna. Pridružuje se Rahuu i Suncu, što znači da se mogu javiti loše misli i smanjeno razlučivanje. Ono što ćete reći ili napisati lako može biti pogrešno shvaćeno. Međutim, to je dobro vrijeme za učenje stranih jezika.

Evo nekoliko savjeta za retrogradni Merkur:

-         Ne potpisujte nikakve pravne ugovore.

-         Budite oprezni kod novih partnerstava.

-         Provjerite sve pisane poruke i tekstove.

-         Zatražite potvrdu o isporuci važne e-pošte.

-         Ne upuštajte se u verbalne svađe za moć nad svojom djecom.

-         Živčani sustav će biti osjetljiviji pa se posebno preporučuju vježbe disanja, kao i masaža tijela sezamovim uljem.

-         Ne donosite nikakve životne odluke u ovom trenutku.

Obratite posebnu pozornost na preciznost svojih misli, riječi i djela od 30. kolovoza do 2. rujna i od 19. do 24. rujna. Merkur se okreće izravno 22. rujna.

Završetak konjunkcije Saturna i Marsa

Ovako dugu i tešku konjunkciju nismo imali desetljećima, a 17. 9. ona napokon završava. Ova konjunkcija pogoršala je mnoge odnose i označila novi poredak u svijetu koji je pojačao rasne nesnošljivosti, sukobe, kao i elementarne nepogode.

Srećom, oslobađamo se velikog utega koji će mnogima donijeti olakšanje. Isporuka karme u ovom razdoblju je bila velika, što znači da je nužno osvijestiti kako se sve naše negativne misli i emocije skupljaju u kolektivnim nesvjesnim spremnicima, a onda u spomenutoj konstelaciji poprime ovako loše događaje.

Sitničavi u ljubavi

Venera se nalazi u svom padu u Djevici, u kojoj se jako loše osjeća. U odnosima donosi puno sitničavosti koje guše vezu. Stoga je ljubav previše okrenuta perfekcionističkim očekivanjima koja će gušiti odnose. Ipak, 19. 9. ulazi u svoj znak, odnosno Vagu i do kraja mjeseca taj aspekt odnosa će se uravnotežiti i donijeti puno više stabilnosti i ravnoteže. Drugi dio mjeseca puno je bolji za odnose, kao i za odluke. Stoga, za važne odluke vezane uz odnose pričekajte 18. 9.

Drugi dio mjeseca je povoljniji i nosi više ravnoteže kako u odnosima tako i u poslovnim odlukama. Najvažnije je što nas napušta teška konstelacija koja je u mnogome svijet učinila nesigurnijim, a to znači da slijedi vrijeme stabilizacije koje će sigurno potrajati.