Pomrčina Mjeseca za uštapa u Ribama, 16. rujna, vrijeme je završetaka, trenutak predaje i prihvaćanja svega onoga što ne možemo promijeniti. To nije lako jer smo ovisni o kontroli. Pokušavamo upravljati svime, partnerom i djecom, poslom i novcem, zdravljem i promjenama, a to nas često izluđuje. Prilika je to da se izvučemo iz opterećenja i sluđenosti te ponovo uspostavimo unutrašnju ravnotežu. Sve što smo ignorirali, dolazi u fokus. U fokusu Riba, Raka i Škorpiona je vlastito biće i osjećaji. U fokusu Djevice, Bika i Jarca su partnerski odnosi. U fokusu Blizanaca, Vage i Vodenjaka je obitelj, a Strijelcu, Lavu i Ovnu su završeci i puštanja na poslovnom planu.

I dalje smo senzibilini i okrenuti nutrini uz drugu četvrt u Raku, 23. rujna. Vrijeme je za maštu i snove, ali i suze koje se liječe čokoladom i kolačima. Podsjećamo se na to da ništa ne može nadomjestiti snagu obitelji pa je odličan trenutak za učvrstiti svoje donose s roditeljima, braćom i sestrama, djecom. Ovo razdoblje osnažit će Raka i Jarca, Ovna i Vagu koji su uvijek tu za druge, sprem­ni na pružanje podrške.

Mlađak u Vagi, 1. listopada, može unaprijediti sve naše odnose, no potrebno je „ući u tuđe cipele“. Stavite se u poziciju osoba koje su vam važne u životu. Zamislite njihove potrebe i želje, zamislite kako stvari izgledaju iz njihove perspektive. Pokušajte sami sebe pogledati objektivno, onako kako vas vidi netko drugi. S energijom Vage pravi je trenutak i da svom životu dodamo više ljepote. Posvetite pozornost svom izgledu. Kad izgledate dobro, odmah se i osjećate dobro! To će posebno koristiti Biku i Djevici, Ribama i Škorpionu. Uvijek odlučni Ovan i Jarac, Vaga i Rak trebali bi reći „možda“ ako su pod bilo kojom vrstom pritiska. Vodenjak i Lav, Blizanci i Strijelac trebali bi usporiti tempo i dobro promisliti o svakom sljedećem potezu.

S prvom četvrti u Jarcu, 9. listopada, napravite popis ostvarivih ciljeva i vizualizirajte korake koji će vas dovesti do ostvarenja. Zapamtite da uvijek dobijete ono što mislite pa izbacite iz svojih misli i riječi svaku negaciju. Jarac, Bik i Djevica prodorni su i uspješno ostvaruju svoje ciljeve. Rak, Ribe i Škorpion trebali bi se vratiti svemu što su zapustili, od jutarnjeg zelenog soka i vježbanja do nezavršenih poslova.