Strastven i sa žarom
Tjedan ima more aspekata, neki su blaži, a neki potpuno divlji, svadljivi i nekooperativni. Naglašeno kardinalno nebo govori da nitko neće popustiti. A trebali bi. Svatko pomalo. Vaga inzistira na diplomatskom rješavanju situacija, ali stisnuli su je malo jači igrači. Iako Vagu smatraju znakom "hoću-neću-ne znam kamo ću", ne nasjedajte na taj klišej, Vaga zna otpiliti baš kao Ovan, samo to čini s dosta manira i uglađeno, za razliku od Ovna.
Najprominentniji kozmo događaj je pun Mjesec, u njemu se sažimaju svi kardinalci, pa je ovaj tjedan možda najvažnije o njemu govoriti.
Predstojeći pun Mjesec u Ovnu dolazi 16. listopada u 06:23, zajedljiv, emocionalno osjetljiv, strastven i sa žarom. Svaki pun Mjesec označava energetski vrhunac koji  obasjava sve što dolazi u završni krug našeg trenutnog života. Pun Mjesec također djeluju kao katalizator emocionalnih stanja, poput katarze, otvara vrata koja nas čiste od energetskih prepreka, razbijajući brane naših unutarnjih ograničenja. 
To je osobito vrijedi za ovaj puni supermjesec koji je impulzivan, akcijski orijentiran i izaziva kemijsku reakciju između osjećaja i proaktivnog borilačkog poticaja.
Bit ćemo primorani zauzeti stav i izboriti se za sebe
Mjesec sažima naše uobičajene reakcije i instinktivne obrasce ponašanja koji će ovaj put pokretati kardinalne kvalitete Ovna s jakim naglaskom na individualističkom "Ja sam". Na ovaj ili onaj način (više će se odraziti na one koji svoje ja nesvjesno potiskuju i ugrožavaju vlastiti identitet, za ostale će to biti lakše) ljudi će za ovog punog Mjeseca biti primorani zauzeti stav, vlast za sebe u svoje ruke.
Moguće je da utjecaj Mjeseca dovede do žestine, izljeva strasti i borbe za vlastitu subjektivnu istinu, pod pritiskom, hitno, gotovo kao da je pitanje života i smrti i još snažnije, a jačina će ovisiti o tome u kojoj smo mjeri potisnuli sebe i kako smo ignorirali svoje želje i potrebe u zadnje vrijeme. Ako ste skloni mesti pod tepih, pod utjecajem ovog punog Mjeseca, moglo bi sve izletjeti snagom 1000 vulkana.
Otpor prema nametanju i prisili
Veza između ovog Mjeseca i Velikog Šok Terapeuta Urana pogoršava situaciju i u nekoj mjeri donosi neodređenost i nepredvidljivost postupaka. 
Vrlo je izgledno da pojedinci postanu tvrdoglavi i skloni kontriranju, pogotovo ako se na njih vrši pritisak. Pokušaj nametanja dnevnog reda i prisilnih zadataka mogao bi naići na otpor i odbijanje. Ovo je vrijeme kao kruna ostvarenja pojedinca, potreba da se naš glas odvoji od onih drugih, glas koji se u nama čuje puno dublje od običnog vanjskog manifestiranja. 
Birajte bitke i pazite se vatre
Praiskonski instinkt za preživljavanjem snažno naglašava vladar punog Mjeseca, Mars. Mars se pridružuje Plutonu u Jarcu i u toj poveznici rađa se žudnja, moć, učiniti ili umrijeti - odlučnost. Ova mješavina energije je eksplozivna i plamteća kao Molotovljev koktel, što automatski znači i upozorenje za marsovske ličnosti (Ovan, podznak Ovan, naglašen Mars u osobnom horoskopu), pripazite da vas ne ponese divlja impulzivnost.
Ova uzavrela atmosfera punog Mjeseca zahtijeva zrelost i obzirnost prema svojim i tuđim emocijama. Ne ispaljujte sve bojeve glave odjednom, bez reda i redoslijeda, iako ovaj pun Mjesec daje kozmičko streljivo koje nam omogućava srušiti barijere i spaliti mostove koje se ne isplati održavati kako bismo osvojili svoju samostalnost, pripazite da ne poginete od vlastite vatre. Bitku birajte i vodite računa o drugoj strani.